субота, 5. септембар 2009.

Marcipan Rolat

Ne bih mogla da tvrdim da se u mom kraju marcipan "najcesce " koristio za pripremu kolaca.Ali kako sam ga ja veliki ljubitelj,i kako se u mojoj familiji cesto pekli i pravili kolaci sa njime,evo i ovog sjajnog recepta.

Moja baka je marcipan pravila i od oraha,bademe je kako sama kaze dobijala ponekad od prijatelja iz Beca ili Peste,ali kako danas postoji mogucnost nabavke badema ,skoro u svakom ducanu,bila bi prava grehota ne napraviti ovu roladu bas sa njima.


Potrebno je:

250g badema

250g secera u prahu

1 belance

2 stangle rendane cokolade

Priprema:

Zamesiti tvrdo testo od samlevenih badema, šećera u prahu i belanceta. Testo podeliti na 2 dela. Jedan deo ostaviti beo, a u drugi dodati 2 štangle strugane čokolade.

Oba dela razvući u ½ cm debljine.

Crni deo položiti na beli i zaviti u rolat.

Rolat sušiti na mestu gde ima promaje, a sutradan iseći na režnjeve.

Mozete ga praviti od duple mere.

14 коментара:

  1. Mljac...ovo mora biti jako fino! Izgleda fantastično!

    ОдговориИзбриши
  2. predivno! ja obozavam marcipan u svim verzijama. ovo cu sigurno provat napravit!

    ОдговориИзбриши
  3. Мммм....прекрасно е!Поздрави!

    ОдговориИзбриши
  4. ovo je sjajno! toliko volim marcipan da to nije zdravo :) moram probati!
    imam pitanje, gde u Novom Sadu može da se pronadje dobra pita bundevara? hoću doći na izlet, i jede mi se ta pita samo tako. naravno da bih je i sama napravila, ali gušt mi je kada je pojedem napolju i zamažem se prah šećerom!

    ОдговориИзбриши
  5. Marcipan obožavam, nikad nisam radila domaći mada imam par recepata. Ovo djeluje jednostavano i jako ukusno. Svakako ću ga isprobati! :)

    ОдговориИзбриши
  6. Da, marcipan, u Vojvodini jeste dok u Srbiji sporadično... u svakom slučaju dobar kolač, rolat...

    ОдговориИзбриши
  7. Hvala svima puno,draga moja ocean....,zaista ne bih mogla da odgovorim gde bu u Novom Sadu mogla pojesti parče dooobre bundevare.
    Čak štaviše sumnjam,mada ko zna sada je sezona bundeva i sigurno ih ima u ponudi u pekarama.

    ОдговориИзбриши