среда, 26. август 2009.

Cigaret Kiflice

Ovako je pravila Moja Baka!!!!!





Recept zaista zlata vredan.
Kiflice su socne,neobicne,meke.
Do sada nikoga nisu ostavile ravnodusnim.
Od sada delim ovaj recept sa vama....
Potrebno je osim strpljenja i vremena i jos:
Za testo:
450g milerama
225g putera
1 kafena kasikica sode bikarbone
5 solja od 2dcl brasna
Priprema:
Izmesati mileram,puter i sodu bikarbonu.Dodati brasno,te zamesiti sve da se lepo sjedini i dobije glatko testo.
Testo potom podeliti na osam jednakih delova i oblikovati u loptice,ako su loptice velike onda napraviti deset loptica.
Za fil:
450g samlevenih oraha
2 solje secera
3 belanceta
1 vanil secer
narendana kora od jednog limuna
Pomesati orahe sa secerom,vanil secerom i narendanom korom od limuna.Dodati belance i rukom izmesiti dok se sve ne sjedini.
Masa treba da je cvrsta ne rovita.
Priprema kiflica:
Svaku lopticu razvuci tanko kao kada pravite rezance za supu.I iseci na osam jednakih delova-na nacin kao kada pravite obicne kifle.
Fil staviti ravnomerno na siri deo trougla,zamotati kiflicu,obratiti paznju da se kiflica zamota avnomerno kako bi izgledala kao cigareta.
Stavljati ih u pleh i peci na tihoj vatri oko 25 min,treba da budu bele ili tek,tek,rumene.
Ohladjene uvaljati u prah secer,
Prave se dan-dva ranije pre posluzivanja.
Sa drugim kolacima:

14 коментара:

  1. Ja pokusavam da smrsam!!!! Ali cu morati pokleknuti pred ovim kiflicama:)!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Joj šta mi radiš!!
    Ovako fine kiflice trebalo bi isprobati uh !!

    ОдговориИзбриши
  3. Divne su, prhke, a tope se...po slici vidim, a uskoro i probam!

    ОдговориИзбриши
  4. Odlična ideja,ovo su kao svadbeni kolači..prefino!!

    ОдговориИзбриши
  5. Ja sam ih jučer napravila i stvarno su jako fine! :))))

    ОдговориИзбриши
  6. draga Zrinka,hvala od srca sto si isprobala!

    ОдговориИзбриши
  7. Kiflice su fantastične, nema šanse pred njima ostati ravnodušan, tijesto,fila, ...., ma izvrsne ! i super izgledaju !

    ОдговориИзбриши
  8. Potpuno su me odusevile, mene koju je tako teško oduševiti! Naprosto su savršene. Vjerujem da ću ih raditi nebrojeno puta. Puno Vam hvala što ste ovaj recept podjelili s nama:)

    ОдговориИзбриши