четвртак, 21. мај 2009.

Pileći Paprikaš


Pileci Paprikas spremljen na ovaj nacin,sa mascu,svezom zivinom i dosta aleve paprike,moze se sa pravom reci da je Vojvodjanski Brend.
Iako deluje na prvi pogled dosta "masno",zaista ce te ga pojesti sa zadovoljstvom.

Sto bi se reklo"Polizacete i prste...."


Potrebno je:
1 manje pile
4 glavice crnog luka
2 sargarepe
1 pastrnak
2 kasikice aleve paprike
1 kasikica paradajza-domaceg
so,ulje,vegeta
persunov list,mileram
Priprema:
Ocistiti povrce,pa sitno iseckati.Sargarepu i pastrnak narendati na krupnije rende.
Pile ostrim nozem isecite na komade.
U vecu serpu uspie oko 2 dcl ulja ili 3 vece kasike domace masti.
Staviti povrce i dinstati dok ne omeksa.Zatim ubacite meso, promesajte i poklopite te ostavite oko 15-20 min na tihoj vatri da krcka.
Pospite alevom paprikom dodajte paradajz,ako nemate domaci kuvani moze i jedan manji svez. i malo tople vode.
Dinstajte i dolivajte po malo vode dok meso ne omeksa.
Kada meso na pola bude skuvano,dodajte u paprikas i krompir,oljusten i isecan na polovine.




17 коментара:

  1. Dear Vera,
    Most awards, with wishes for many more!
    I am very happy and thank you very much.
    It is my honor!

    ОдговориИзбриши
  2. PRVO ČESTITKE ZA NAGRADU,DRUGO... NARAVNO DA JE OVAJ PAPRIKAŠ VOJVODJANSKI BREND I DA LI SE TO NEKOM SVIDJA ILI NE OVDE SE BOLJE JEDE NEGO U DRUGIM KRAJEVIMA DRŽAVE. Pozzzz

    ОдговориИзбриши
  3. I like dishes, I have to eat with a spoon. :)Best regards to you, Vera

    ОдговориИзбриши
  4. Zdravo dušo mog rodnog kraja,kako ti mene lepo daruješ,ne samo sa predivnim nagradama nego sad i sa ovom lepotom u obliku malih,divnih cvetova a još su mi draži jer su iz tvoje bašte.HVALA TI,trebalo mi je ovo baš,malko sam opet tužna danas,no proći će.Ajde,ako ti nije teško pozdravi mi našu ravnicu i vetar u jablanovima.XXX ljubi decu i čuvaj se,ćao Sandra

    ОдговориИзбриши
  5. Odlično mi je to..i ja to tako radim,jer sam to naučila od tetke koja mi je nekad živjela u Srijemu..u Sremskim Karlovcima,..sad još uvijek imam tamo blisku familiju,a iz iskustva znam da je taj paprikaš savršen...

    ОдговориИзбриши
  6. Draga Vera, prvo da ti se zahvalim na paznji i dodeljenoj nagradi! Malo sam zatecena...
    Drugo, recept koji si danas dala je divan ( neka je sa malo vise masnoce!)Obozavam pileci paprikas, narocito s noklicama mmmmm.Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  7. O!Hvala Vera,ovo mi je zaista doslo neocekivano.Ali imam jedan problem,neznam kako da preuzmem nagradu.Nisam savladala jos sve vestine blogovanja!Molim te pomozi.

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala draga Vera jos jednom na nagradi,snasla sam se za prenos slike.Pozdrav.
    Sve pohvale,a i sesir skidam za svaki tvoj recept.Zaista kuvas sa srcem!

    ОдговориИзбриши
  9. Drago mi je da sam vas sve malo obradovala,zasluzile ste zaista!

    ОдговориИзбриши
  10. Vera, I have two awards for you on my blog waiting.

    ОдговориИзбриши
  11. Анониман26. мај 2009. 06.42

    Draga Vera,
    dosta slično kuhamo i mi u našim krajevima, tako da mi je jako drago što me podsjećaš na finu domaću kuhinju, koja pomalo nestaje iz naših domova. Slike super, recept super.
    Marina

    ОдговориИзбриши
  12. Draga Marina,hvala ti puno za tvoju paznju,zaista si divna...

    ОдговориИзбриши
  13. Dear Vera,
    I love your blog! :)
    I`ve an award for you.Please visit my site (Awards page)
    I`ll be happy if you accept it
    Regards from Bulgaria
    Vicky

    ОдговориИзбриши
  14. Draga Vera, i'm so happy for receiving the lovely Bambi-friendship award from you...but also very sorry that i couldn't come after it sooner...
    Thank you with all my heart!!!
    I am very honored!

    ОдговориИзбриши
  15. Na 1 manje pile i 4 glavice luka - dva dl ulja?!
    Previse.

    ОдговориИзбриши