Kako je suncokret simbol Vojvodine,ili bar jedan od simbola resila sam da je tako nazovem.
Recept je mamin,i kako sam ga sada prvi put pravila,imam i par izmena.
1.Potrebno je testo vise osoliti,nisam bas bila zadovoljna slanocom.
2.nikako je ne treba napraviti dan ranije i drzati u frizideru,(ja sam morala tako ,jer sam imala i drugih obaveza)-vec u zamrzivacu.
Prilikom pecenja ruzice su mi se sve "sjedinile"ali nije bilo tako jako strasno,ja ipak nemam iskustva sa testom i friziderom-zamrzivacem,jer obicno kada napravim,odmah i pecem.
Ovako je izgledala,tek napravljena:
500g brasna
1/2 kesice kvasca
2,5dcl vode
1 kasikica secera
1 jaje
1 jelovna kasika ulja
1kasika soli
Zicom umutiti jaje,dodati 2,5dcl vode,kvasac,secer,so i ulje.Sve dobro muutiti dok se ne izjednaci.
2/3 brasna staviti u posudu za mesenje i polako dodati jednom rukom ovu imucenu masu,drugom rukom mesiti testo.Polako dodati i ostatak brasna i zamesiti testo.
Od ove kolicine brasna dobije se oko 800g testa.Podeliti testo na 7 jufki od oko 100g.Svaku jufku potinjiti kao manju palacinku,premazati svaku jufku margarinom i redjati jednu preko druge.
Razviti ih oklagijom u jednu veliku obgu.Oko te obge isece se okolo “kais” koji se podeli na 10 manjih delova.Ostatak kruga podeliti na 16 trouglova koji se filuju i redjaju u okrugli kalup.
Filovati sa kobasicom,trapistom,sunkom,drozdinom….
Нема коментара:
Постави коментар