Ovu tortu je moja mama stalno pravila meni i sestri.Ja je takodje rado pravim svojoj deci.
Vrlo je socna,kremasta sa bananama.Moze se uz to i divno dekorisati,a zahvaljujuci prelivu koji stavljate od gore torta se prosto sija.
Vrlo je socna,kremasta sa bananama.Moze se uz to i divno dekorisati,a zahvaljujuci prelivu koji stavljate od gore torta se prosto sija.
Za banana koru:
3 jajeta
120 secera
1 vanil secer
60g brasna
1dcl mleka
2 izrendane banane
1 prasak za pecivo
banana sloj sa prelivom:3 jajeta
120 secera
1 vanil secer
60g brasna
1dcl mleka
2 izrendane banane
1 prasak za pecivo
2-3 banane 1 preliva za torte
Priprema Kore: Ulupati cvrst sneg od belanaca,dodati secer i zumance. Izrendati bananu,dodati je smesi,zatim,dodati brasno,mleko i prasak za pecivo Peci u dobro podmazanom plehu na 200C oko 30 min. Gotovu koru preseci nozem ili koncem na dva dela. Priprema banana kreme: Ulupati slatku pavlaku sa pripremljenim zelatinom {prema uputstvu sa kesice} i dodati izrendane banane Ulupati i slag krem od vanile i sve sjediniti.
Staviti na dno okruglog pleha prvu koru,zatim ceo fil i drugu koru.
Od gore poslagati isecene banane na tanke kolutove.
Skuvati preliv,po uputstvu sa kesice,s obzirom da moze da se radi i sa vodom ili sokom,ja sam stavila sok od jabuke.
Kada je preliv pripremljen,ja sam sacekala da se malo ohladi i stisne a potom prelila tortu.
Ostaviti da prenoci u frizideru i sutra servirati,
Secerni list koji sam koristila kao ukras se pravi po ovom receptu:
Potrebno je:
130g secera u prahu
1 belance
1/2kasicice limunovog soka
boje-ako zelite u boji.
Belance dobro umutiti,u porcelanskoj posudi ili dubokom tanjiru.Dodavati kasiku po kasiku secera u prahu koji mora biti jako fin i sitan.
Kada je smesa gusta kao me sipati sok od limuna.
preko seme,koju mozete sami nacrtati ili koristiti sablon.Stavimo sto tanji najlon,da bi lakse skinuli gotovu cipkicu.
Masu stavimo u spricili fisek sa malim otvorom i iscrtavamo.Protekom 24h skinemo sa najlona lagano i pazljivo da se ne izlomi.
130g secera u prahu
1 belance
1/2kasicice limunovog soka
boje-ako zelite u boji.
Belance dobro umutiti,u porcelanskoj posudi ili dubokom tanjiru.Dodavati kasiku po kasiku secera u prahu koji mora biti jako fin i sitan.
Kada je smesa gusta kao me sipati sok od limuna.
preko seme,koju mozete sami nacrtati ili koristiti sablon.Stavimo sto tanji najlon,da bi lakse skinuli gotovu cipkicu.
Masu stavimo u spricili fisek sa malim otvorom i iscrtavamo.Protekom 24h skinemo sa najlona lagano i pazljivo da se ne izlomi.
Joj meni bolnoj,od ovog mi suze krenuse na oci,od lepote i zamisljam kako ruckam sad bas jedno parcence,uh!
ОдговориИзбришиFotke su ti izuzetne o receptima vise necu nego hoces li ti ovo izdavati u obliku knjige duso,kako se to radi danas tamo.Ma ne,ozbiljno,jesi li vec publikovala nesto ili se mozda pripremas,jer ja mislim da ova lepota treba da stigne do milion nas najmanje.Evo ja prevodim na Holandski,moze?
Pozdrav od Sandre
Mnogo lepa i ukusna torta. Ja cu je spremati uskoro!!!! Hvala ;) Marina
ОдговориИзбришиpredivna je, krila su me odusevila, ali i sastojci za tortu...perfektno kao i obicno!
ОдговориИзбришиe ovo ti je predivno
ОдговориИзбришиa i sviđa mi se ovaj novi dizajn
Ma baš mi se sviđaju ti tvoji recepti sa bananama..baš planiram onaj džem od banana napravit :) Torta je lagana i divna..:))
ОдговориИзбришиKrasna torta, a dekoracije me svaki put oduševe. Paše mi ovaj novi izgled bloga, baš je proljetan. :)
ОдговориИзбришиDear Vera, thank you very much for your award!
ОдговориИзбришиYour cake looks delicious as everything that you posted on your blog!
Predivno izgleda. Svaka čast.
ОдговориИзбришиinače nisam ljubitelj banana u kolačima, ali ova torta tako dobro izgleda da bih ju sad najradije probala :)
ОдговориИзбриши