Odmah cu na pocetku da se ogradim,Čorbu nisam sama kuvala vec sa nanom.
Moram takodje da napišem, da po nekom mom iskustvu i iskustvu evo recimo moje Nane, čorba koju kuvate sa manjom količinom ribe u kućnim uslovima, u loncu ili šerpici nije, i ne treba je izjednačavati niti očekivati da bude ista onoj Alasoj Ribljoj Čorbi koja se kuva napolju u kotliću.
Ali danas ima da se kupi i jedna nova vrlo fina stvar, mini kotlić,, to je mali kotlić u koje možete da skuvate Čorbu za 6 -8 osoba i da bude isto tako fina i ukusna kao i ona sa Čarde.
Priprema za 6 osoba:
6 glavica luka,izrendati na krupniju rendu,a ribu iseci,potrebno je oko 1kg ribe po želji.
U kotlic,moj je onaj mali za 6 osoba,staviti luk i parcice ribe.Naliti vode do vrha kotlica. Neko luk proprzi na ulju pre stavljanja u kotlic,mi nismo.
Corba se kuva oko 1h,tada ce i prokuvati.
Dodati kasiku sirceta,i ostaviti da kuva jos 10-15min,a zatim dodati jednu kasiku slatke aleve paprike,naravno da mozete dodati i ljutu papriku,ja nisam zbog malisana,biber,i so.
Kuvati i probati da li vam ukus odgovara a zatim doliti oko 2dcl kuvanog paradajza..
Jos malo dokuvati ali na tihoj vatri oko 1h,probati da li treba da se dosoli.
Skinuti sa sporeta i ostaviti je oko 15-20 min d aodstoji.kako bi se sve lepo sleglo.
Jesti uz rezance ili samostalno.
"nema komentara"?????? kako ces komentarisati kad si ostao bez rijeci ugledavsi "prvu sliku i recept, CIJELA Vojvodjanska kuhinja je "bez komentara".
ОдговориИзбриши🍻
ИзбришиJao p ahvala, neznam jel ovo da shvatim kao pohvalu ili kudnju? veliki pozz
ОдговориИзбришиPozdrav za Nanu i vas !
ОдговориИзбришиLepo je ovde kod vas za vašim astalom....
Pomenula sam vaš recept ovde http://kreativnaradionicabubamara.blogspot.com/2013/01/riblja-corba-recept.html
Predivno same pohvale originalno ono po domaće10☆
ОдговориИзбришиZa pohvalu obe dame i oči sam napasla divotr
ОдговориИзбриши