Ova pogača moram da priznam ima više fila-punjenja nego testa, i odlična je kao mali kako ja to volim da kažem -Uvod u glano jelo, onako da je poslužite uz aperitiv.
700g brašna
kašikica soli
100ml ulja
kesica suvog kvasca
200ml vode
200ml kiselog mleka
Za nadev
trapist sir
stišnjena šunka
kečap
1 jaje
Priprema:
Prosejte brašno dodajte u njega so, suvi kvasac, mleko i kiselo mleko, a zatim i ulje i zamesite testo.
S obzirom da se ova pogača pravi sa suvim kvascem, po strukturi će biti malo tvrđa, ali ne treba da bude previše tvrda.
Testo prekrijte krpom preko posude u kojoj ste ga zamesili i ostavite najmanje jedan sat da bi se udvostručilo.
Nakon određenog vremena kada se testo udvostručilo i naraslo još jednom ga premesite i razvijte u krug na debljinu 1cm.
Oštrim nožem zasecite krake kao na foto prikazu.
Svaki krak premažite kečapom, stavite šunku i krišku sira a potom svaki kraj pojedinačno uvijte kao na foto prikazu.
U sredini će vam ostati prazan krug koji sam premazala kečapom i stavila jedno jaje.
Pecte na 180C oko 40 minuta, značete da je gotova kada dobije lepu rumenu boju.
Нема коментара:
Постави коментар