Ako ste ljubitelji šume i volite da se šetate prirodom, ako volite da u jesen pravite piknik na travi onda zasigurno morate ove krekere poneti sa sobom.
Ovo je sada vreme kada je vazduh toliko čist i kada nije jako toplo , kada možete da provedete prijatnan dan u šumi.
SEćam se kada sam kao dete bila na Lasinju u Hrvatskoj i sa jednom divnom porodicom išla u lov na pečurke.
Tražili smo lisičarke i sećam se kada smo videli jednu veliku pečurku kako se lice mog ujaka ozarilo i kako je bio sretan. Rekao je "Kakav kapitalni komad".
150g putera
250g brašna
1 kašika soli
malo bibera
2 kašike Šumska Tajna namaza od vrganja
50g susama.
Malo kisele vode
Priprema:Od navedenih sastojaka zamesite testo. Testo treba da bude glatko tačnije ni previše tvrdo ni previše mekano. Ne treba da se lepi za prste.
Potom oblikujte jedan valjak od svog testa i uvijte ga u alu foliju.Ostavite ga na hladno , najbolje u frižiferu barem na jedan sat.
zatim veoma oštrim nožem secite kriške i ređajte ih u pleh.
Ja sam pleh obložila pek papirom.
Pecite na 200C ali vodite računa da previše ne ispečete.
Treba da ostanu svetli.
Spakujte ih u svoju omiljenu korpicu i uživajte u prirodi.
Šumska Tajna-Vreme je da je i vi otkrijete
*Kompanija Stanisic Bio pod robnom markom Šumska Tajna proizvodi namaze od šumskih pečuraka koji spadaju u visoko kvalitetnu premium hranu. Na ideju da napravimo ovaj proizvod došli jer smo prepoznali da su ljudi sve svesniji neophodnosti uvodjenja zdravih proizvoda u svakodnevnu ishranu. Odlučili smo se da nam osnova budu šumske pečurke jer pečurke spadaju u najzdravije plodove prirode, a mnogi smatraju da se u njima krije spas za mnoge bolesti današnjice.

Нема коментара:
Постави коментар