Do sada nisam nikog upoznala a da ne voli kajsije. Sa njima možete svašta. Mada priznajem najfinije su u pekmezu :)
Za ovaj kolač vam neće biti potrebna jaja, nego samo mnogo mnogo mekanih kajsija.
šolja je od 2dcl
2,5 šolje brašna,
1 šolje jogurta,
1 šolja šećera,
1⁄2 šolje ulja,
2 kašikice sode bikarbone ili pola kesice praška za pecivo
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu (ili prašak za pecivo) i dodajte jogurt i ulje. Sve to mutite kulinarskom žicom dok se smesa ne sjedini. Izlijte u pleh koji ste obložili pek papirom i od gore poređajte očišćene, prepolovljene kajsije-što više to bolje :) pecite u rerni na 200 stepeni oko 25 minuta. Kada je kolač pečen izvadite da se ohladi i pospite prah šećerom.
jednostavno a fino!
ОдговориИзбришиBas mi se dopada!
ОдговориИзбришиpravila pre tri dana imam recept od ranije,extra je osvezava a lak za pravljenje..
ОдговориИзбришиFino je i sa breskvama. :)
ОдговориИзбриши