Znam, sve znam, testo užasno goji, ali priznajem da ne znam nikog ko ga ne voli.
Sastojci:
600g brašna
pola kocke kvasca
malo šećera
1dcl mlake vode
1 jaje
1 žumance
kašikica soli
1dcl ulja
2dcl mleka
trapist sir za punjenje pužića
žumance za premazivanje kiflica
Priprema:
U mlakom mleku sa malo šećera razmutite kvasac.
Brašno prosejte dodajte ostale sastojke a kada kvasac zapeni, zamesite meko testo.
Prekrijte sud sa testom čistom krpom i ostavite ga da se udvostruči .
Udvostručeno testo premesite i podelite na dva dela, ponovo premesiti i razviti svaki deo oklagijom okruglo na 1cm.
Razvijene krugove iseći na trouglove, kao kada pravite kifle, pogledajte kao na fotografijama pripreme (foto kolaž), uzeti prvo jedan trougao pa na njega staviti trapist na deo koji je širi, uzeti drugi trougao od testa staviti na njega ali u suprotnom smeru, te staviti trapist i uviti.
Dobićete debljeg pužića.
Važno je da testo bude što tanje kako ti pužići ne bi posle bili džinovski.
Premazati ih žumancem i na svaki staviti manju kocku margarina.
Ređati u pleh koji ste obložili pak papirom i pre pečenja ih ostaviti bar još 15 minuta da se kako ja volim da kažem-odmore od svega.
Peći na 200C dok ne porumene.
Obožavam ovakve recepte!
ОдговориИзбриши