Ili nešto nalik na ćufte sa punjenjem od jaja!
Potrebno je:
300g mlevenog mesa
6 jaja
60g parmezana
Začini-so, biber
Prezla
Priprema:
Mleveno meso dobro izraditi,
rukama ili mikseom da se dobije homogena smesa.
Možete u njega umešati začine ili
smesu začina koj aima da se kupi gotova-za roštilj meso.
Jaja obariti, ohladiti i potom
očistiti od ljuske.
Svako jaje obmotati mesom.
Potom uviti u prezlu i parmezan.
Redjati u nauljen vatrsotalni
sud.
Peći na 220C oko 20 tak minuta.
Prelepo dekorativno i nadasve
ukusno jelo.
Servirati uz bareni krompir i
rukolu.
Pravila sam samo jednom veknicu sa punjenjem od jaja a ovo mi se više sviđa. A i taj dodatak parmezana je garantovano odličan potez :-) Ionako mi uvek manjka inspiracija za ručak, ovo bi moglo na listu :-)
ОдговориИзбришиA jel moze pilece meso umesto svinjetine ili teletine
ОдговориИзбриши