Mirisna marmelada, predivne boje i ukusa biće idealna za odličan doručak uz šoljicu čaja i parče putera.
Iako je radjena sa "zimskim začinima" meni je neodoljiva!!!
Potrebno je:
500 g višanja
220 g šećera
2 vanilin šećera
1/2 - 2/3 kašikice cimeta
- 1/3 kašikice klinčića (u prahu)
- 1/2 vrećice želina + 2-3 kašikice šećera
Priprema:
Višnje operite i uklonie koštice. Usitnite ih u seckalu ali ne previše .
Pomešajte ih sa šećerom.
U veći sud stavite višnje, kao i sok od višanja i šećera koje su ispustile.
Sve dobro promešajte i kuvajte na jačoj vatri do vrenja a zatim još 10-tak minut. Priprema:
Višnje operite i uklonie koštice. Usitnite ih u seckalu ali ne previše .
Pomešajte ih sa šećerom.
U veći sud stavite višnje, kao i sok od višanja i šećera koje su ispustile.
Negde na sredini kuvanja (za cca 5 minuta) dodajte cimet i klinčić. Za vrijeme kuvanja stalno mešajte smesu i odstranjujte penu koje kod ove marmelade ima dosta.
Nakon 10 minuta dodajte želatinkoji ste pomešali sa 2-3 kašike šećera. Dodavajte ga pomalo da se ne bi stvorile grudvice i celo vreme mešajte.
Kuvajte još oko 5 minuta uz stalno mješanje.
Draga moja Vera puno ti hvala za isprobavanje ove marmelade. Izabrala si i meni omiljenu višnjastu marmeladu, iako je po začinima više zimska fina je i u ljetno vrijeme.
ОдговориИзбришиSuper si je napravila, baš prekrasno kod tebe izgleda i super su mi slikice.
Jako si me razveselila, hvala još jednom !
Joj divan je! I divne zacine si dodala!!! :)
ОдговориИзбришиjako lijepo, obožavam, od višanja i od šljiva su mi naj marmelade/džemovi!
ОдговориИзбришиMa, eto, javljam se za teglicu ove marmelade i teglicu onog pekmeza od marelica. Savršeno!
ОдговориИзбришиPrelepa marmelada! :-)
ОдговориИзбриши