Medjutim kada su u pitanju višnje, tu nekako ravim izuzetak, sve, ama sve što je sa višnjama, meni i mojima bas prija.
Plus što je ovaj kolač zaista jednostavan, brzo se pripremi i ima ga baš..baššš.
Potrebno je:
12 tankih kora za savijačeoko 1/2 kg
1/2 kg višanja
3 jajeta
2 čaše od 2 dcl jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
1,5 čaša griza
1 p.rašak za pecivo.
1 vanil šećer
ribana kora 1 limuna
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom,dodati ulje, jogurt i na kraju griz sa praškom za pecivo.
Kore podeliti i prebrojati.
Višnje oprati i izvaditi im koštice.
Uzeti jednu koru, obilno je namazati, potom dodati drugu preko nje i nju obilno namazati, te dodati treću, nju ne mažete već sa kraja stavite višnje, i uvijete sve u rolnu.
Obično pakovanje kora od 500g ima 12 kora, tako da će te imati četiri rude ove fine štrudle.
Umutiti jaja sa šećerom i vanilijom, dodati ulje, zatim jogurt i na kraju griz sa praškom za pecivo. Umiješati limunovu koru.
Uzeti jednu koru i obilato je premazati pripremljenim filom. Prekriti drugom korom i ponoviti s filom.
Na taj drugi red fila staviti još jednu koru koju ne treba mazati filom i na kraju kore poslagati višnje.
Zaviti u roladu, koju premjestimo u podmazanu tepsiju.
Kada završimo sa sve četiri rolade, premažemo ih malo uljem i stavimo u vruću pećnicu peći. Ja pečem na 200 °C oko 25 - 30 min.
Predivna štrudla, čim vidim prve višnje, pravim.
ОдговориИзбришиJučer smo pojeli zadnje parče štrudle od novih višanja!
ОдговориИзбришиHvala na lijepim riječima:)
Vera, štrudla izgleda fenomenalno, ajme, kako me "gleda"... Čim se dočepam višanja, pravim :D
ОдговориИзбришиJaoj Verka ya ovo pravim s jabukama.. pre mnogo godina sam taj recept prosledila na "Pita balu" samo kao "Baklava od jabuka" :)
ОдговориИзбришиDivana varijanta malo drugacije baklave pa ako ste raspolozene jedina razlika je da se koriste rendane jabuke (1 kg) i 1 kisela pavlaka a u fil se jos dodaju seckani orasi i suvo grozdje (klasicno obradjeno alkohol-topla voda).
Isece se a pecena prelije secernim sirupom-serbetom (1/2 solje secera, 3 solje vode samo da provri).
Probajte fantasticna je :)
Ovu Snjezinu i Tvoju varijantu s visnjama cu s zadovoljstvom isprobati!
Hvala vam puno na podsecanju a fotka je fenomenalna :)
*Divna
ОдговориИзбриши:)
Obožavam ovu štrudlu, a tvoja izgleda savršeno. Hipnotizirala me divna boja nadjeva. :)
ОдговориИзбришиPuna okusa i mirisa.
ОдговориИзбришиVera, obožavam tu štrudlu, to mi je jedna od najdražih iz djetinjstva! Baš sam je radila prije dva dana za našu godišnjicu, još nisam stigla niti prebaciti slike na komp :)
ОдговориИзбришиTvoja divno izgleda :)
Ovo mi je omiljena... ne znam šta bolje miriše višnje ili vanila...
ОдговориИзбришиOdlicno izgleda.
ОдговориИзбришиOvo je super strudla, pravila sam je i ranije. Umesto visanja moze da se filuje sa sirom, orasima, bundevom, jabukama, makom itd. Ja najcesce pravim cetiri vrste, za svaciji ukus. Ukusno i izdasno, ima i za komsiluk :)
ОдговориИзбришиodlična štrudla, kod tebe divno izgleda !
ОдговориИзбришиOvo mi je jedan od najdražih kolača s višnjama! :))
ОдговориИзбришиŠto je ovo dobro! Hvala puno na receptu! :)))
ОдговориИзбришиMaja
koja prekrasna boja!
ОдговориИзбриши