понедељак, 9. мај 2011.

Som i masline

Lagan postan recept, koji se brzo sprema, a može da se priprema kako od rečne tako i od morske ribe.

Pravila sam ga i sa oslićem i sa filetima soma.

Ja najviše volim da pečem svežu ribu, rečnu ona mi je najdraža i najukusnija, ali i dobro se namučim dok je ne očistim pogotovo ako su u pitanju ukrštenjaci od veličine šake...:)

Morsku ribu uvek pripremam sa maslinovim uljem, nekako mi je to ne odvojivo.

Tako sam u jednoj brzoj varijanti isprobala i ove masline, maslinovo ulje i soma, i došla do

zaključka da je mnnooogo dooobro!!

Potrebno je:

fileti ribe

1 veći praziluk

masline

maslinovo ulje

so

Filete operite.

Ili ako imate svežu ribu filetirajte je ili prepolovite.

Veliku tepsiju pripremite.

Nasecite u nju praziluk i masline na kolutove.

Potom poslažite filete.

Osolite.

Prelijte maslinovom uljem.

Stavite u rernu na 200C i pecite.

Prevrnite filete kada su na pola pečeni.

Poslužite sa krompir salatom.

Mislim da ovaj način pripreme odgovar abilo kojoj vrsti ribe.

8 коментара:

  1. Ovo je odlično, jednostavno i preukusno! Za mene jelo za 10+!:)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala tanjice,dvoumila sam se da li da stavim odnosnoi objavim ovaj recept,ali sto da ne...:)

    ОдговориИзбриши
  3. Baš dobra i jednostavna kombinacija, a prste da poližeš... Odlično!

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo je odlično ! Super si pripremila ribu, sviđa mi se recept i kako izgleda. Super je !

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман9. мај 2011. 18:36

    Steta ovde nema somovine.Jedva nabavimo sarana za Svetog Nikolu.A kad gledam ovaj tvoj recept i slike bas mi s jeedeeeeee:)

    ОдговориИзбриши
  6. Savrseno!
    Obozavam ribu i zao mi je sto je ne spremam cesce.

    ОдговориИзбриши
  7. Ovo zvuči prefino, obožavam ovakve kombinacije. :)

    ОдговориИзбриши