Čitajte sastojke, ukoliko želite da saznate u čemu je fora :)
Potrebno je:
300g pšeničnog brašna tip 500
kesica praška za pecivo
150g maslaca ili margarina
100g jetrene paštete( dve manje okrugle paštete, svaka ima po 50g)
so
biber
200g svežeg kravljeg sira
1 jaje
1 žumance za premaz pogačica i mak za posipanje
Priprema:
U prosejano brašno dodati prašak za pecivo, maslac, paštetu, malo soli i biber, a zatim i dobro oceđen kravlji sir. Za ovakve pogačice nikada nemojte koristiti sir koji nema masti, možda je najbolje da ga kupite na pijaci, ili gledajte ako kupujete u supermarketu da ima visok procenat mlečne masti.
Umesiti glatko testo, koje će te ostaviti nekih 30 minuta da se odmori.
Potom će te na dasci posutoj brašnom razviti testo debljine 1cm.
Kalupom po želji oblikovati pogačice. Staviti ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Premazati razmućenim jajetom i posuti makom.
Peći na 200 C oko 20 minuta.
Dzoli ovde(komentar mi ne radi.
ОдговориИзбришиDakle nisam ni ja nikad probala sa pastetom.Ne ispadne previse suvo?
Ove pogačice su mi baš interesantne, sa paštetom. Nisam još naišla na takav recept i svakako ću ih isprobati . Super izgledaju !
ОдговориИзбришиnikad mi nije ni u snu palo na pamet napraviti pogačice s paštetom, ali moram priznati kako je to odlična ideja
ОдговориИзбришиDali to moze i bez pastete
ОдговориИзбришиDali to moze i bez Pastete
ОдговориИзбриши