Torta koja ima puno naziva, ali je to ne ometa da bude Kraljica medju nama omiljenim tortama.
Velika je, zasitna je, u nju ide čak 18 jaja.
Spada u one klasične torte oko kojih ima posla ali rezultat ne zaostaje.
Peku se tri kore:
Prva i zadnja koraćznači sastojci puta dva...:)
6 kašika šećera
6 žumanaca
6 kašika mlevenih oraha
4 kašike brašna
šne od 6 belanaca
pola kesice praška za pecivo
srednja kora:
6 belanaca
15 kašika šećera
Od belanaca i šećera ulupajte čvrstu penu.
Dodati 100g suvog groždja
100g seckanih oraha
2 kašike prezle
2 kašike brašna.
Krema:
6 žumanca se kuva sa 6 kašika šećera u pola litre mleka sa 2 kašike brašna ili gustina.
Kuva se dok se ne zgusne.
Posebno skuvati jedan puding od vanile.
250g margarina umutiti sa 125g šećerau prahu.
Dodati u ohladjene kremove.
Filuje se:
Prva kora-krem-druga kora-krem-prva kora.
Tortu premažite filom od gore ako vam je preostao.
Ukrasite šlagom.
Katarina je izvrsna torta, znam jer je pravim!
ОдговориИзбришиDivna torta, bila je omiljena u moje svekrve koja mi je i dala recept :)
ОдговориИзбришиKakvo ime, takva i torta. priznajem da sam mnogoslojna, zahtjevna, skupa...... Torta je mrak!
ОдговориИзбришиStvarno je jako bogata, a izgleda kraljevski. :)
ОдговориИзбришиa ovo je baš ono prava torta u klasičnom smislu riječi..
ОдговориИзбришиbravo :)
Mhmmm... vkusno :-P
ОдговориИзбришиPozdrav i :-)
Prava klasik torta kojom se ne može pogrešiti. Imam jednu obiteljsku feštu i baš mi je ovo dobro došlo.
ОдговориИзбришиBella torta ♥ ciao
ОдговориИзбришиPrava bomba.
ОдговориИзбришиFantasticna torta za sva vremena :)
ОдговориИзбришиSvaka čast Verice!
ОдговориИзбришиObožavao sam torte, ali iz zdravstvenih razloga morao sam da ih se odreknem jednom za sva vremena, i baš mi je žao što je tako ispalo. Dobra torta!
ОдговориИзбришиHvala svima,vidim da vam se dopada i da je većini poznata već proverena i kvalitetna torta!
ОдговориИзбришиKazu kod nas da uvek se jelo dobro u banatu.Lepota od torte...
ОдговориИзбришиMužu mi je uskoro rođendan i baš tražim neke recepte za torte, tako da mi je ovaj post baš dobro došao (iako je ja neću jesti :( )
ОдговориИзбришиVrlo lijep blog;)) Super ukusna hrana napenwo; ** Pozdrav iz Poljske i dobrodošli na naš blog; **
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиwonderful cake -
looks very beautiful and delicious.
Greetings & hug, Diana
Hvala vam svima od srca!!!
ОдговориИзбришиOvo je odlična torta koju si super napravila ! I hvala ti za podsjetnik na ovaj recept.
ОдговориИзбришиgodinama ova torta je bila omiljena na uskrs, a onda sam izgubila recept --ceduljicu -- hvala za recept
ОдговориИзбришиTorta je savršena isprobana više puta ko je pravi nije pogrešio izbor...:))))
ОдговориИзбришиdobar je recept i zahvaljuem se, samo mi nije jasno koliko se ove kore peku i na kojoj temperaturi.
ОдговориИзбришиneznam sta da kazem , kore su ispale dobro samo sto je krema tecna, i sve sam uradila sto ste postavili.
ОдговориИзбришиU pravu ste za fil da je redak. U fil sa mlekom na pola litre ide 5 kašika brašna a ne dve.
Избришиkatarina torta
ОдговориИзбриши