петак, 10. децембар 2010.

Madjarica

Slatka Madjarica,vrcava i komplikovana..:)




Potrebno je:

300 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
½ kašikice Praška za pecivo

100 g maslaca
1 jaje
100 g šećera
3 kašikice kisele pavlake
Za kremu:
200 g šećera
500 ml mleka
60 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
150 g maslaca
1 kašika kakaa
100 g šećera
Za čokoladnu glazuru:
300 g čokolade za kuvanje
200 ml slatke pavlake

Priprema:
Brasno pomesajte sa praskom za pecivo.

Sve razmrvite sa maslacom.
Zatim dodajte šećer,jaje i kiselo mleko pa umesite testo.
Ohlađeno testo razvaljajte u četiri tanka (2 mm) jednaka lista.
Ako ste vestiji mozete podeliti i na 5 listova.
Listove testa pecite na okrenutoj posudi - plehu (cca 30×20 cm) na temperaturi od 200°C oko 15 minuta pa ih ohladite.

Možete odole staviti i pek papir.
Za kremu:
Šećer stavite u posudu i rastopite na laganoj vatri do tamnožute boje.
Dobijeni karamel zalijte mlekom, kratko kuvajte dok se karamel ne rastopi, dodajte razmućeno brašno, te kuvajte dok se ne zgusne.
Ovako pripremljenu smesu ostavite  da se ohladi.
Maslac sa šećerom i kakaom penasto izmešajte i umiješajte u smesu od karamela i mleka.

Kremu razdelite na tri dela i premažite njome listove testa te ih slažite jedan na drugi.
Lagano pritisnite i na kraju prelijte čokoladnom glazurom

16 коментара:

  1. Da je komplikovana,jeste:)
    Ali, Vera, prelepo ti je ispala!

    ОдговориИзбриши
  2. Moja kćer obožava ovaj kolač i ja ga radim samo za nju, mi ostali ga baš i ne volimo. Kore obično kupim gotove jer mi se zaista ne peku cijelo popodne malo po malo. Kremu radim identično, a sve je najbolje tek drugi dan kada malo otpusti, zar ne? Odlično ti je ispala i krasno izgleda.

    ОдговориИзбриши
  3. Vera, imas strplenja i dobre zivce a ispalo je super...Pozdrav.

    ОдговориИзбриши
  4. Que postre tan bueno , felicidades desde VIGO -GALICIA ESPAÑA . SALUDOS MARIMI

    ОдговориИзбриши
  5. Predivan blogg jako mi se dopada i ako moze jedno pitanje, sta je to sto karakterise ostro brasno? To je tesko dase prevede i vec sam citala da se mnogi zale da to ne mogu da nadju u inostranstvu. Kakav bi efekat bio ako bi se kolaci od ostrog btasna pravili sa obicnim
    Zahvalna cak i ako mi ne odgovorite na ovo pitanje jer je vrlo tesko i mnoge polemike se vode oko toga

    ОдговориИзбриши
  6. Baš gledam par zadnjih postova, zaredale sve fine pite. Svaka čast na trudu. Stvarno su prekrasne.

    ОдговориИзбриши
  7. Obozavam madjaricu, zarbo, rozen tortu...savrseno ti je ispala!
    P.S. Stavila sam slike strudle na forum:)!

    ОдговориИзбриши
  8. Dajem sve kolače ovog svijeta za mađarice. Recept ti je odličan, sljedeći put radim po tvojem.

    ОдговориИзбриши
  9. Predivan kolac :) Sve je predivno uradjeno i volim ovakve kocka kolace :)

    ОдговориИзбриши
  10. ja volim mađaricu i radim je po vrlo sličnom receptu, samo rijetko je napravim, trebam baš biti raspoložena za te kore, malo jesu komplicirane ali se zaista isplati
    divno ti je ispala

    ОдговориИзбриши
  11. odlična mađarica ! super si je napravila, predobro izgleda !!

    ОдговориИзбриши
  12. dali se maslac stavlja u topao ili hladan fil?

    ОдговориИзбриши
  13. Вера, волим Ваш блог спот, посебно што сам и сама Војвођанка. Међутим, волела бих да Ваше постове ставим на Пинтерест, јер ћу их тамо лакше наћи. Да ли је могуће да додате и ту опцију? Поздрав од Славице.

    ОдговориИзбриши