Domaćica je bila Mediha sa bloga Chocolate Pasion,a tema cimet.
Od tada uvek učestvujem,mislim da sam samo jednom preskočila,zbog obaveza.
Ajme koliko nas je, food blog igricu,pokrenula je monsoon,danas ona zaista broji mnogo,mnogo učesnika.
Ovaj mesec je tema kupus,a naša domaćica,tačnije domaćice su sa bloga T and T Kitchen
Izbor kupusa za temu meseca je za mene bio do sada najteži zadatak.
Kupus sam uvek koristila jedino kao svežu salatu,onako narendan sa soli i uljem.I to je to....
Sada sam morala malo da se potrudim,i nasla sam jedan odličan recept za rižoto u kojem su sastojci bili od narendanog povrća.Malo modifikacije i evo moje ulaznice za ovaj mesec.
Potrebno je:
200 g integralnog pirinča
1 struk praziluka
dve sveže šargarepe
pola glavice manjeg kupusa
1dcl belog vina
2dcl vode
80g parmezana
so,biber
kašikica tabasko sosa
kašikica soja sosa
Priprema:
Pirinač prokuvati,te ocediti.Praziluk iseckati na sitne kolutove.Šargarepu i kupus narendati.
U vok tiganj staviti 3 kašike ulja pa praziluk,šargarepu i kupus dinstati na laganoj vatri.Dodati začine.
Kada sve bude dinstano,dodati pirinač,vino i vodu.Kuvati na umerenoj vatri,dok tečnost ne ispari.
Dodati parmezan i sve dobro promešati.
Slažem se s tobom da je ovo težak zadatak. Imam par ideja s kupusom ali stalno se vrtim u krug s varijacijama na temu. nadam se da ću ipak imati nalet inspiracije. :)
ОдговориИзбришиOvaj tvoj recept mi je odličan i potpuno nov način za pripremu kupusa. :)
Svidja mi se rižoto. I istina, ovo je doista najteži zadatak dosad.
ОдговориИзбришиDa,istina je.Jedna tako da je nazovem obična ,zdrava namirnica nam je svima unela teškoće:)))
ОдговориИзбришиovo tvoje mi se jako svidja, a ja sam jos na sto muka:)) najardije bih sarmu napravila:)))))
ОдговориИзбришиJasenka,dobra fora:)I meni je svašta padalo na pamet:)
ОдговориИзбришиVera,
ОдговориИзбришиsuper e...delicious!