Mi smo od onih koji jedva čekaju da dođe jesen pa da počnemo da pečemo bundeve ili da pravimo kolače sa cimetom. Kada sam prvi put probala cimet rolnice, I to posle dugog vremena opiranja- ne znam zašto mi se nisu svidele na prvi pogled, u njih se ili odmah zaljubite I pravite ih iznova I iznova ili vam se prosto ne svide I nikada ih više ne pravite.
E meni su one zakon ukusne hrane, jer možda cimet I nije neki vojvođanski začin ali mekano testo kada se jede mlako jeste 😊
U potrazi za novim ukusima, pripremili smo ih sa jabukama, I mogu priznati da su mi mekše od onih standardnih.
Testo:
150 ml mlakog toplog mleka
Kocka kvasca
500g brašna
Prstohvat soli
Pola kesice praška za pecivo
200g jogurta
1 jaje
Za nadev je potrebno
100g otopljenog margarina ili Putera
100g šećera
2 kašike cimeta
1 eća očišćena jabuka I iseckana na kocke ili naribana
Za zadnji krem preliv
Preliv:
120g vajkrema
120g prah šećera
Ove sastojke je potrebno sve pomešati.
Postupak pripreme testa.
U mleku za početak sa malo šećera istopiti kvasac te ostaviti par minuta da zapeni te ga potom dodajte obrašnu I ostalim sastojcima za pripremu test ate zamesite meko testo. Nakon toga prekrijete činiju i ostavite testo da odmori 1h na sobnoj temperaturi.
Kada se udvostručilo, testo razvučete na brašnjavoj podlozi u pravougaonik dimenzija otprilike 45x35cm.
Preko testa namažite nadev i kada premazujete nadev idite bukvalno sve do kraja ivica testa, a ana kraju preko sloja od cimeta stavite narendane jabuke.
Testo zatim urolajte po dužoj strani i sečeta ga na 12 jednakih delova.
Isečene rolnice stavite u pleh obložen pek papirom i ostavite ih da odmore još 20min.
Zatim ih pečete na 190 stepeni oko 25min.
Nakon pečenja umutite preliv od vajkrema i bogato rasporedite preko rolnica.
Нема коментара:
Постави коментар