уторак, 2. јул 2024.

Figaro poslastičarnica u Novom Sadu

 Za Figaro svi znaju da je tu gde jeste u ulici Mite Ružića, a ako nekome morate da objasnite onda kažete u Katoličkoj porti posle ćoška.

Jedna od najstarijih poslastičarnica u Novom Sadu, održala je kvalitet uz akcenat na orjentalne dezerte, i što je najvažnije po veoma pristupačnim cenama, znači totalno ukusno i bez preterivanja kada je cena u pitanju, što je danas retko na ovu skupoću svega i svačega.



Pored dobrih kolača možete ovde pojesti i sladoled koji se pravi po recepturi staroj od preko osamdeset  godina, te popiti limunadu, bozu ili tursku kafu.



Da svaka generacija iznedri nešto novo, i ide u korak sa vremenom, svakako su Figarove jedinstvene voćne krempite, koje se najviše i poručuju .Krempite su „zdravo velike“ pa ako niste baš ješni slobodno je podelite sa nekim.

 











*Za one koji ne znaju, ovo je prva orijentalna poslastičarnica otvorena u Novom Sadu, a otvorio ju je deda, sadašnjeg vlasnika Krča Velseja.Poslastičarnica je osnovana davne 1936. godine, a Krča Velseja  je prvi u Novom Sadu uveo baklave, tulumbe, bozu, a prodavao je i  ćeten alvu. Poslastičarnica se u  početku zvala “Novosadski pelivan” i nalazila se pored nekadašnjeg Narodnog bioskopa, odnosno na mestu gde se sada nalazi prodavnica “Springfild”. Tada su u Novom Sadu postojale samo još dve poslastičarnice, takozvane bečke, sa kolačima poznatim u Austriji, Nemačkoj, Mađarskoj 

Нема коментара:

Постави коментар