субота, 4. јануар 2020.

Rolat sa breskvama

 Zimski period je baš jedan od onihkada iz naših špajzeva vadimo kompote. Stvarno su nakbolji kada ih jedemo samo, nema ništa bolje, ali ako imate podosta kopota, možete od njega napravitii ukusan fil poput ovog.
U pitanju je jednostavan rolat sa brekvama i kremom od bele čokolade.
Za rolat vam je potrebno
6 jaja
18 kašika šećera
6 kašika ulja
6 kašika brašna
prašak za pecivo
šećer u prahu
3 kašike vode.

Koru pravite kao i svaku drugu koru, znači prvo šne od belanca pa polako dodate šećer, žumance, vanil šećer, voduu, ulje i brašno.
Pečete na 230C.
Jakada pravim rolate kore pečem na pek papiru tako mi bude lakše kada se ispeče a i u ovom slučaju da napravim roladu.
Za fil
700ml mleka
2 pudinga, može od breske ili vanile
5 kašika šećera
breskve iz kopota
100g bele čokolade
100g putera
Puding u malo mleka razmutite pa ga zakuvajte u preostalo mleko, dodajte u tako vruž i gust puding prvo puter  a zatim i belu čokoladu.

Kada se kora ohladila, razvijte je i premažite vružim filom.
sa jednog kraja stavite breskve iz kompota i urolate.
Ostatkom fila ili sa šlagom ukrasite rolat.

1 коментар:

  1. Hvala Vam puno na divnom receptu ... za sve kojima je potreban kompot tu je nas web sajt https://domaci.rs/proizvodi/domaci-kompot-od-bresaka/

    ОдговориИзбриши