недеља, 14. октобар 2018.

Jesenji ručak ili Subota je dan za brzi ručak

Kao i što sam naziv posta kaže, subota je dan za brzi ručak. Meni je svaka subota slobodna lai svakako je subota i deo vikenda koji je meni potreban za mnoge druge stvari.
volim da se prošetam da odgledam neki film, da se malo odmorim, ali svakako moram nešto i da skuvam.
Zato se subotom uvek opredelim za nešto bro i ukusno .
Kako je sada doba kada ima plavog patlidžana uspela sam da napravim i mini slanu tortu od patlidžana i feta sira.
Takođe tu su i pečeni krompirići i belo meso "na tur". Svakako za sve  ovo vam je potrebno samo 30 minuta.

Krompiriće kada pripremama, obavezno ih dobro očistim i operem, nikad ali nikad ne kupujem na pijaci već očišćene krompire nego to uradim sama, znam da je nekad lakše i brže kada su očišćeni ali prosto meni nekako ne odgovaraju kada ih neko drugi očisti jer ne znam koliko su dugo stajali i kada su očišćeni.
Isečem ih na četiri dela tako da ako imate krompire srednje veličine imaćete i četiri kriškice kocke.
Pečem ih na masti u velikom tiganju.
Dobro ih osolim tako da zaista budu veoma uksuni.
mast im takođe daje tu neku zlatnu boju.
Jedino kada ih vadite vadim ih sa velikom kašikom koja ima probušeno dno da se mast sa njih dobro iscedi.
Belo meso, dovoljno vam je jedno vbelo meso srednje veličine.
Njega oštrim nožem tanko isečen na filete. Svaki filet dobro pobiberim i posolim, a zatim dobro izudaram maljem.
Pečem ga takođe u tiganju na vreloj masti, to pečenje je veoma brzo ako ste meso tanko isfiletriali.
Slana Torta od sira i plavog patlidžana.
Za ovu srednje veličine tortu vam je potreban jedan veći plavi patlidžan ili dva manja,
Patlidžane operem i očistim tanko oštrim nožem skinem koricu.
Posolim i ostavim nekih pola sata da upisju so.
Zatim sam svaki taj krug uvaljala u prezlu i u vatrostalnu posudu prvo stavila jedan sloj tako prirpemljenih patlidžana .
feta sir nekih 300g izmešam kulinarskom žicom sa 2 dcl kisele pavlake.
Jedna deo stavim preko patlidžana, pa opet kolutove patlidžana pa sir.
Od gore prelijem sve sa neutrolanom pavlakom pomešanom sa jednim jajetom.
Pre pečenja isečem ovu slanu pitu na kocke.
Pečem je oko 30 minuta na 220C.
I tako sve lepo poslužim.


Нема коментара:

Постави коментар