понедељак, 24. септембар 2018.

Astal Pasta

Danas nešto veoma brzo i "prosto". Pasta Astal. Izvinite na mom slobodnom nazivu. 
Puno povrća i testenina je deo ovog brzog ručka. Od povrća su tu paradajz naravno svež, mali žuti slatki kukuruz šećerac, mladi grašak, bosiljak.
Znači trk u kuhinju .

Potrebno je:
oko 300g obarenog testa.
Kada barim testo strikno se držim upustva sa kesice. Možda ste primetili da zavisi od proizvođača, pastu možete skuvati i za 5 minuta. Ne volim kada je prekuvana i kada se rasipa.
Zato obratite pažnju.
Potreban vam je i jedan tiganj u koji će te staviti malo maslinovog ulja. Kada kažem malo mislim na kašiku supenu.
Veći paradajz isecite na kriške. Paradajz uvek kupujem domaći, prosto ne volim one velike plastične, koji nemaju ni kap soka.
Zagrejte ulje u tiganju i dodajte isečen paradajz.
Dodajte bibera i soli po ukusu.
Kuvajte paradajz, i to tako što će te ga prvo pustiti da se sam malo krčka i pusti sok a potom varjačom u sopstvenom soku dobro mešajte da ne zagori.
Dobićete fini sos.
U sos od paradajza dodajte malo belog luka može i u prahu ili jedan mali čen sitno iseckajte.
Zatim dodajte obareni kukuruz i grašak.
Sve lepo sjedinite i ostavite da se krčka.
1dcl neutralne pavlake  "licnite" u sve to i dodajte malo bosiljka.
Poklopite tiganj većim poklopcom i na umerenoj vatri krčkajte.
kada vidite i sami da se sve lepo sjedinilo dodajte obarenu tetseninu i pomešajte .
Mešajte polako da se testenina skroz pomeša sa paradajzom i sosom od povrća.
Još malo n alaganoj vatri krčkajte i pazite da ne zagori a potom od gore pospite parmezan.
Enjoy your life.
Jer život nekada nije kuhinja.

Нема коментара:

Постави коментар