недеља, 12. фебруар 2017.

Francuski Kolač sa jogurtom

Uvek sam mislila ako se nešto dugo sprema, to mora biti i ukusno. ako kolać napravite za 15 minuta onda to nije to.
Uvek sam mislila da brzi kolači ne postoje i da sve što je po principu "smuti pa prospi" nije ukusno.
Mislim da sam čak i na jednom kulinarskom sajtu pročitala davnih dana, da je jedna starija gospođa napisla da su brzi kolači a tu islilm ove moderne verzije bez kora kao i one torte koje se ne peku-bljuvotine.
To mi je bilo tako ružno i strašno.
Ukratko ovaj kolač nije ni jedno ni drugo..nego božanstveni san...san snova koji možete brzo dapripremite..pojedete..
Pri tome ukoliko upotrebite za njegovu pripremu Olitalia pirinčano ulje dobićete jedan neopisiv poseban ukus kolača.

Pirinčano ulje možete koristiti za dresing za salate, možete ga dodavati u kolače tipa mafini, i sve drugo gde ide do 2dcl ulja.
Sem šti je izuzeno zdravo kolačima i ostalim jelima daje jedan fini puniji neodoljivi ukus.
Za kolač vam je potrebno:
2 veća jajeta
250ml punomasnog jogurta
160g šećera
80ml pirinčanog ulja- Olitalia Srbija
250 g brašna
1 1/2 kašikica praška za pecivo
prstohvat soli
kašikica ruma
Pruprema:
Jaja umutite penasto sa šećerom, dodati rum i ulje a potom i jogurt.
Sve lepo sjediniti.
Mešati kulinarskom žicom da nema te grudvica.
tetsu dodati i brašno a potom polako sve izmešati da se sjedini, naravno sve lepo lagano mešati da se ne stvore grudvice.
Peći 30 minuta  na 180C
Priprema:10 minuta a broj porcija je 8.



Нема коментара:

Постави коментар