понедељак, 15. фебруар 2016.

Šnicle u finoj marinadi

Sjajan recept koji je kržio na poslu iz ruke u ruku.Znate ono kad dobijete od koleginice recept a onda počne da kruži od jednih do drugih sve sa utiscima.
Fine tanke a sočne svinjske kremenadle u marinadi, recept koji se tako jednostavno i lako pravi da ce te zanemariti sve druge marinade..ahahaha
POtrebno je:
za marinadu:
1 kašika soka od paradajza ili tomatina
1 kapika senfa
2 kašike ulja
2 kašike sirćeta
malo origana ili suvog ruzmarina
1 kašika šećera
100ml vode
 6 svinjskih kremenadli
Priprema:
Sve sastojke za marinadu pomesati i sjediniti.
Kremenadle izlupati maljem, posoliti i pobiberiti i umakati jednu po jednu u marinadu.
Redjati u vatrostalni pleh,
Ostatkom marinade preliti i ostaviti da odstoji 30 minuta.
Pečenje:
Vatrostalni sud sa kremenadlama prekriti alu folijom i nekih 20 tak minuta peci na 200c a onda skinuti foliju i zapeći krmenadle.



Нема коментара:

Постави коментар