недеља, 16. август 2015.

Štrudla sa čokoladom i Štrudla sa pekmezom i orasima

Uvek sam se pitala, zašto leto mora biti sinonim za jela tipa smuti pa prospi?
I znate kada kažete prijateljima da vam se jedu krofne ili peku palačinke oni va sonako značajno pogledaju i kažu"zar po ovoj vrućini?"
Dobra ai ukusna hrana je sinonim za teško i naporno, tako ispada.
Pa dobro ima malo istine i u tome.
Eto grešno sam poželela štrudlu usled avgusta..da..da..
i napravila je..
po svoj ovoj vrućini.
Uživajte!!!
Potzrebno je:
oko 700g brašna
250ml mleka
100ml ulja
2 jajeta
pola kocke kvasca odnosno 10g
malo soli
5 kašika šećera

Za premaz:
žumance
malo ulja
Fil:
100g čokolade za kuvanje
malo mleka
 ili
5-6 velikih kađika pekmeza od kajsija
100g mlevenih oraha


Priprema:
u malo mlakog mleka izmrviti kvasac sa malo šećera i ostaviti da zapeni.
U jedan sud staviti brašno, secer, jaja, ulje i malo soli.
Dodati potom mleko i kvasac.
Zamesiti mekano tetso.
Podeliti ga potom na dva dela-jufke.
prekriti ih čistom krpom i ostaviti da se odmore-narastu.
Kada se tetso udvostruči, oklagiojm ga lagano razvaljajte a potom u na jedno tetso bogato namažite pekmez i pospite orasima.
Drugu štrudlu premazite otopljenom čokoldaom pomešanom sa mlekom.
Uvijte.
Od gore premažite žumancetom i uljem.
Stavite na pek papir i pecite 45minuta na oko 200C.
Gotove strudlice pospite sa prah šećerom.



4 коментара:

  1. Ne znam, ja nikad nisam delila hranu na laku i tešku, nema teške hrane za mene XD nego na ukusnu i bljaki, a kod tebe je uvek sve ukusno, pa i štrudla u avgustu <3.
    Obrisala sam fb, malo zbog obaveza, malo jer mi je dosadio ali mislim na tebe <3.

    ОдговориИзбриши
  2. i jamislim na tebe svakodnevo, i ocekujem da se vratis na FB, a znas kako se kaze, just one bad day but Joker never die...

    ОдговориИзбриши