среда, 21. мај 2014.

Lupo Sočne Šnicle sa paradajzom i prazilukom

Ovako neko jelo kad pravim ili slično obavezno pravim u Lupo tiganju jer on ima otklonjivu dršku i dovoljno je velik i dubok tako da mogu bez problema da krčkam i zapečem jelo u njemu.
Ono što je još karakteristično za kuhinju-moju i 30 minuta je brza i zdrava priprema.
Potrebno je:
4-6 šnicli
Šnicle posolite i maljem izudarajte
1 praziluk 
malo ulja
senf 
brašno i 2dcl paradajza-tomatina ili sok od paradajza
Priprema:
U tiganju na malo ulja prvo propržite praziluk koji ste prethodno iseckali na tanke kolutove.
Potom sklonite tiganj sa vatre.
U njega redjajte šnicle koje ste sa jedne strane uvili u brašno-i ne morate, a sa druge strane namazane senfom-tek-tek.
Ovo mazanje senfom je obavezno ..:P
Potom malo propržiti i od gore politi paradajzom.
Na tihoj vatri krčkati i kad ostane vrlo malo tečnosti., Prekriti poklopcem skinuti dršku od tiganja i staviti u rernu da se zapeče.
Nekih 10.tak minuta je potrebno.
Enjoy!


KARAKTERISTIKE
Osnova tiganja izrađena od najkvalitetnijeg livenog aluminijuma
• Unutrašnja površina QuanTanium – neprijanjajući sloj u koji je dodat Titanijum
• Ergonomski oblikovana ručka koja se odvaja
• Poklopac od vatrostalnog stakla
• Tiganj je pogodan za pečenje, prženje, grilovanje, kuvanje
• Namirnice se mogu pripremati i bez masnoća
• Lak za održavanje i korišćenje
• Pogodan za skoro sve vrste grejnih ploča
• Može se prati u mašini za pranje suđa
• Prečnik tiganja: 28 cm / 24 cm
• Visina tiganja: 5,5 cm / 5,0 cm
• Debljina zidova / dna: 2,5 mm / 5,0 mm
• Boja: žuta, crvena

Нема коментара:

Постави коментар