среда, 23. април 2014.

Urmašice -Beli tigar Keramika za sva jela!

Tatlije ili Urmašice, zaista neznam tačno da odgonetnem, pogotovo što danas mnoge recepte sa modernim sastojcima nazivaju urmašicama.
Ono što ih karakteriše je čvrsta forma, pa čak i kad upiju šerbet-agdu.
Ovo je jedan od tih dobrih proverenih recepata
Naravno u keramičkom pekaču-Posudi Beli tigar.
Jer ne mora da služi samo za pečenje.
Urmašice
Potrebno je za testo:
120g putera ili margarina ili jednostavno prepolovite pakovanje od 250g margarina na pola.
100g masti
1 jaje
1 žumance
1dcl kisele pavlake
50 ml ulja
450g brašna
malo praška za pecivo-što se kaže na vrh noža
Sirup:
400g šećera
300ml vode
limun
Prvo pripremite sirup tako što ćete šećer i vodu zajedno staviti u šerpu i dovesti do ključanja tj otopiti šećer.
Potom ostaviti sa strane.
Od sastojaka za testo zamesiti glatko testo. Potom ga ostaviti sat dva na hladno-najbolje u frižideru.
Potom uzimati-čupkati deliće testa veličine većeg oraha formirati valjčiće i pritisnuti ih potom sa jedne strane na rrende-kako bi imali karakteristične šare-što ja nisam uradila.
Poredjala sam ih u keramički pekač i pekla na 180C.
Potom ih prelila sirupom.
Najbolje ih je pripremiti uveče ako ih planirate posluživati sutra dan.



1 коментар:

  1. Ako rešim da ih pravim, po ovom ću receptu. Muž ih odavno traži, a meni je to preslatko pa izbegavam.

    ОдговориИзбриши