петак, 25. април 2014.

Lupo Hleb iz Pekarice

Moram priznati da često pečem hleb u Lupo Pekarici.
Doduše od prvog hleba pa do onog željenog sigurno je prošlo dosta vremena.
Ovaj hleb koji je od mešavine brašna sam nekako usavršila i moji ukućani ga obožavaju.
Po gramaži je manji -srednji hleb ali je zato savršene teksture, umotan u čistu krpu može da budemek i ukusan i do dva tri dana.
Zato sam ga i nazvala Lupo-Jer Pekarica to zaslužuje!
Lupo Hleb-Hleb od mešanog brašna
Sastojci:
250ml vode
350g belog brašna tip 500
 100g integralnog brašna ili mešavine heljdinog brašna
 1 kašikica soli
2 kašikice mleka u prahu
50g margarina ili ulja
malo šećera -pola kašikice
1 suvi kvasac- kesica
Sve sastojke stavimo u pleh od mini pekarice i namestimo da se peče na Osnovni program-1
Mešenje, narastanje i pečenje do finalnog proizvoda-hlebića traje 3,5 sata.
Gotov hleb uviti u čistu suvu krpu.
Seći kada se ohladi.


Нема коментара:

Постави коментар