O kako je to bilo dobro doba kada su se u jesen pekle na šporetu od drva crvene paprike, pa se odmah taj dan napravi i ukusna salata za ručak ili večeru.
Zdravo sam volela kada mi je baka ili mama, odmah posle pečenja najveću crvenu papriku ljuštila i pravila salatu od paprika onako tek tek mlakim, još uvek ne ohlađenim.
Baka je posebno dodavala pored belog luka i zejtina i sitno iseckani peršun, to je tada bilo i jedino jelo sa kojim sam peršun mogla i da pojedem.
Već preko deceniju pišem recepte na blogu Kuhinja ravnice, aktivna sam i na društvenim mrežama, obožavam sve one koji me prate i uvek se trudim da svima odgovorim na poruke.
Ono što je uvek najposećenije, najviše skrene pažnju je upravo ovako spremljene paprike sa belim lukom.
Šta vam je potrebno za ove paprike:
Pečene paprike
beli luk
ulje
malo jabukovog sirćeta
i naravno sitno seckani svež peršun.
Priprema uz malo dobre volje jako jednostavna:
Prvo očistiti paprike, poređati ih u sud, posoliti po želji, potom redom dodajte malo sirćeta, pa ulja i na kraju iseckani beli luk i peršun
Moja omiljena salata. Divne slike! Pozdrav!
ОдговориИзбришиJedna od najdrazih...samo treba nagovoriti i ostale ukucane da je jedu i onda ne brinemo o izdahu ;-)
ОдговориИзбришиBaš sam ih juče lučila, moj sin ih obožava! A i mi ih baš volimo! Svidjaju mi se slike, a posebno ova spravica!
ОдговориИзбришиgreat garlic presser i love it and also like you blog very much . But there is only 1 problem, i do not know your language.
ОдговориИзбришиnever mind it is important that I know your language
ИзбришиPrelepe su slike, od belolučenih paprika nema boljih! A spravica je baš praktična... :)))
ОдговориИзбришиImam gnjecilicu stvarno je velika pomoc u kuhinji!Slike su prva liga!!!!
ОдговориИзбришиA gde ova spravica može da se kupi i po kojoj ceni?
ОдговориИзбриши