субота, 22. фебруар 2014.

Punjena Paprika

Punjene paprike su u našoj kuhinji pa i zemljiklasik.
Svako ima svoj recept, nekom ih pravi mama, nekom baka neko ih pravi sam...a kako ih vi pravite?
Moj recept..pa počnimo...
Prvo kupujem paprike na Furoškoj pijaci, biram lepe srednje paprike sočne.Volim da je šerpa šarena pa uzimam crvene. žute i zelene ako ih ima...mislim na veći izbor.
Trudim se da kupim od domaćeg proizvodjača, obično se to na pijaci zna..kad ideš redovno.

Potrebno je još i 
pored 10-tak paprika
500g mlevenog ja uglavnom najčešće koristim goveđe meso
3 kašike ulja
1 glavica crnog luka
5 kašika pirinča
peršun
1 kašika brašna
sos od paradajza-pelat
malo bibera
so
peršun

Priprema:
Paprike operite dobro i izdubite.
Luk sitno iseckajte i propržite ga na ulju, potom mu dodajte pirinač i malo dinstajte.
Na kraju dodati mesoi začine po želji.
Sve dobro izmešajte.
Ovo je smesa kojom će te puniti paprike.
Paprike punite ali ne do vrha jer će pirinač nabubriti tokom kuvanja i da vam semsa ne bi ispadala iz paprika.

Potom paprike poredjati u šerpu tako da otovor bude prema gore prelijte ih vodom koju ste prethodno pomešali sa paradajz sosom i ostaviti da se kuvaju bar sat vremena na laganoj vatri.
od preostalog ulja napravi se zapraska sa malo brašna i kada paprike budu skuvane kao i nadv u njima zakuvajte zaprasku u sos.


1 коментар:

  1. Neznam kji pametnakovic izmislil sos od patlidjani vo polneti piperki, sto se odnesuva do kromidot se stava povece od edna glavica. Koga se pece vo relna ne e potrebno brasno.

    ОдговориИзбриши