уторак, 04. фебруар 2014.

Kremaste palačinke sa Makom

Ko ne voli palačinke? Ali ko od vas još kad ih peče ispeče a da mu ne ostane koja i za "sutra dan".
U slučaju da i vi imate ovakav problem, napunite ih, sa čim drugim nego makom.



Za palačinke je potrebno:Recept od kojeg možete dobiti od 8-10mpalačinki.
Naravno svako može koristiti i neki svoj receptić.
Testo:
125 g brašna
malo soli-prstohvat
1 jaje
kašika ulja 
300 ml mleka
ja često a i vama preporučujem da ako imate u palačinke dodate i kiselu vodu.
Tako da možete 100ml staviti kisele vode
200ml mleka
Priprema testa z apalačinke:
 stavite brašno i so u dublju posudu, pomešajte ulje, jaja i mleko i ulijte u brašno. Trebali da dobijete prilično retko testo.
Ispecite palačinke i izvadite ih na tanjir.


Priprema fila od maka mak od prilike samlevenog maka 500g.

Ili vakumiranog koji je već pošećeren.
Mak popariti sa 2,5dcl mleka.
Svaku palačinku mazati sa ovom smesom.
Uvijati ih i redjati u vatrostalan sud.
Potom preliti sa smesom od 1dcl slatke pavlake i 1dcl mleka.
Ja to sve kada potrošim nadev od maka sipam u taj sud, pa praktično tu bude i ostatka od maka.
Peći na 200C oko 20-tak minuta ili manje , potrebno je da se fino zapeku.
Maka možete staviti i više ili manje po želji.
U suštini fil treba da bude bogat makom da se "preliva"
Palačinke ovao pripremljene su meke i veoma kalorične pa ih pre posluživanja možete svaku preseći na pola. 

7 коментара:

  1. Verice, ako ikad dođem kod tebe u goste, napravi mi ove palačinke :D

    ОдговориИзбриши
  2. Prekrasni - bravo, Vera!
    Your new recipes are great -delicious and beautiful
    My compliments and greetings!

    ОдговориИзбриши
  3. jel mogu orasi umesto maka...

    ОдговориИзбриши
  4. Анониман29. март 2017. 01:27

    Odusevljena sam i ovim vasim receptom. Imam veliku zelju da napravim ove palacinke. Pozdrav od Antonele.

    ОдговориИзбриши
  5. Draga Antonela hvala ti. Napravi ih svakako i javi utiske obavezno!!!

    ОдговориИзбриши