уторак, 04. фебруар 2014.

Kremaste palačinke sa Makom

Ko ne voli palačinke? Ali ko od vas još kad ih peče ispeče a da mu ne ostane koja i za "sutra dan".
U slučaju da i vi imate ovakav problem, napunite ih, sa čim drugim nego makom....

Za palačinke je potrebno:

125 g brašna 

malo soli
1 jaje


kašika ulja 

300 ml mleka



Priprema palačinki:
stavite brašno i so u dublju posudu, pomešajte ulje, jaja i mleko i ulijte u brašno. Trebali da dobijete prilično retko testo.
Ispecite palačinke i izvadite ih na tanjir.
Priprema fila od maka mak od prilike samlevenog maka 250g.

Ili vakumiranog koji je već pošećeren.
Mak popariti sa 2,5dcl mleka.
Svaku palačinku mazati sa ovom smesom.
Uvijati ih i redjati u vatrostalan sud.
Potom preliti sa smesom od 1dcl slatke pavlake i 1dcl mleka.
Ja to sve kada potrošim nadev od maka sipam u taj sud, pa praktično tu bude i ostatka od maka.
Peći na 200C oko 20-tak minuta ili manje , potrebno je da se fino zapeku.

3 коментара:

  1. Verice, ako ikad dođem kod tebe u goste, napravi mi ove palačinke :D

    ОдговориИзбриши
  2. Prekrasni - bravo, Vera!
    Your new recipes are great -delicious and beautiful
    My compliments and greetings!

    ОдговориИзбриши