четвртак, 28. новембар 2013.

Lupo Peciva

KARAKTERISTIKE
• Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća….
• Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
• Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
• Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
• Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
• Podešavanje vremena rada max. 30 min.
• Poklopac se može lako odvojiti od aparata
• Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
• Velika uštede el. energije i vremena
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W

 
Posne štangle sa suncokretom
Potrebno je:
1čaša od jogurta ulja
1 čaša belog vina
1 kašikica soli
5 čaša brašna
1 prašak za pecivo
1 jaje
200g slanog oljuštenog suncokret semena
Priprema:
 Pomešati 3 čaše brašna sa praškom z apecivo, uljem i belim vinom, te dodati so pa postepeno dodavati brašno te umesiti glatko tetso.
Jufku razvući oklagijom te oštrim nožem iseći štapiće.
Umutiti jaja i premazati štangle te uvaljati u suncokret.
Peći u predgrejanom pekaču na 15 minuta.


Lisnate Pogačice
Potrebno je:
600g brašna
1 kocka kvasca
250g margarina
2 jajeta
250-300g sitnog sira
so
i mleka
Umesiti testo od navedenih sastojaka:
Kvasac sa malo mleka i šećera ostaviti da "zapeni".
Prosejati brašno,dodati iseckani margarin ili puter.
Sir,ako je potrebno i dosoliti ga.
Jaja ,kvasac i mleka toliko da zamesite testo ne previše mekano.
Ako će te taj dan peći pogačice,najbolje je ostaviti sat dva u frižideru.
Oklagijom razviti testo.
Manjom časicom,prethodno umočenom u brašno vaditi pogašice.
Peći ih,ali pre toga premazati svaku žumancetom...:)
Peći u predgrejanom Lupopekaču na 15 minuta

1 коментар: