петак, 04. октобар 2013.

Punjene tikvice-Večna klasika

Skoro da ne poznajem nikog ko nije jeo punjene tikvice ili punjene paprike. Doduše primetila sam da punjene tikvice u odnosu na paprike imaju manje simpatija, ali kada odaberete vrlo mlade tikvice, i to još u sezoni sumnjam da vams e ovakav ručak neće dopasti pogotovo kada dodate i malo kiselog mleka...njami!

Potrebno je:
2kg tikvica
600g mlevenog junećeg mesa
4 jajeta
dve šolja pirinča 1dcl
1l tomatina ili domaćeg soka od paradajza
so, biber, aleva paprika
1 glavica crnog luka
2 paradajz srednje veličine za poklapanje tikvica

Tikvice oljuštiti pa im kašičicom odstraniti unutrašnjost.
 Na ulju proprziti sitno seckani luk sa   mlevenim mesom  i  pirinčem.
 Posoliti, dodati biber i alevu papriku. 
Možete dodati i sitno seckane poklopčiće od tikvica koji će vam ostati kao višak ili kasnije sa njima preklopiti tikvice da budu dekorativnije.
Ovim filom puniti tikvice i ređati ih u veću šerpu. Preliti paradajzom, tako da ne pređe preko tikvica. Kuvati poklopljeno na laganoj vatri dok sve ne omekani.

Нема коментара:

Постави коментар