четвртак, 18. јул 2013.

Pekmez od šljiva i ruma Lupo Pekmez

Pekmez na stari dobri način. bez džemfixa, glukoza i ostalih veštačkih materija.
Samo Lupo pekarica, šljive, šećer i po malo ruma...za aromu..:)
Kao što sam rekla za Lupo Pekaricu idu sledeći sastojci:
400g šljiva
150g šećera
1 kašikica ruma
Lupo Pekarica

Za kuvanje na šporetu:
2kg šljiva
600g ili 500g šećera
veća šerpa
jelovna kašika ruma

Priprema:
Kao što vidite na fotografijama, šljive oprati i iseći te ostraniti košticu.
Stavitiu posudu za Pekaricu i dodati šećer.
Ako kuvate u šerpi sve sastojke stavite u šerpu.
Naravno bez ruma koji se dodaje na kraju.
Pekaricu namestiti na taster broj 9 i pritisnuti dugme START.
Za 1 h i 40 minuta pekmez će biti skuvan.
Dpdajte rum i sipajte u staklenu flašiicu.
Pekmeza ima oko 3dcl.
Ako kuvate u šerpi trebaće vam nešto više vremena.
prvo će te staviti šerpu na jaču vatru a posle 30tak minuta smanjiće te vatru na najslabije.
Uz povremeno mešanje na laganoj vatri kada sva voda ispari i dobije se gusta masa dodajte rum.
Vreme oko 2h.

KARAKTERISTIKE
• Potpuno automatizovan aparat za hleb, pripremu i pečenje testa od svih vrsta brašna
• Pozitivan zdravstveni aspekt, priprema bez aditiva, potpuno zdrav hleb
• 10 programa
• 8 programa sa celokupnim procesom: mešanje, narastanje i pečenje hleba ili kolača
• Težina hleba 800 g – 1.350 g
• Digitalno podešavanje debljine i boje korice hleba
• Vreme celokupnog procesa u zavisnosti od izabranog programa
• 1h 58min – 3h 50min
• Poseban program za kuvanje džemova, max. 1,5 kg
• Poseban program samo pripreme testa za kasnije oblikovanje i pečenje u drugim posudama
• Mogućnost podešavanja odloženog završetka procesa pečenja, max. 13h
• Posuda za pripremanje se vadi i veoma lako održava
• Posuda je izrađena od čelik-aluminijuma, premazana ekološki ispitanim materijalom
• Dodatna oprema: merice za brašno, vodu, so, šećer
• Napajanje / 220 V, 50 Hz, 800 W

Нема коментара:

Постави коментар