четвртак, 18. јул 2013.

Krekeri sa susamom i parmezanom

Krekeri, sa susamom i parmezanom, iz grila!
Brzo i fino, uf što ih volim!!!
Krekeri su mi omiljeni bilo kupovni ili kada ih sama napravim, u mnoštvu recepata najviše volim krekere u čijem testu ima i sira.

U odnosu na original recept mere sam pepolovila tako da su malo prilagođene , odnosno nisu baš po pola.

Potrebno je:
500g brašna
1 i po kašikice soli
1 kašike praška z apecivo
2 manja jajeta
100ml vode
120ml ulja
150g putera
50g susama
100g parmezana

Od ovih sastojaka umesite glatko testo.
Potom uključite gril da se zagreva a rukama pripremiti i oblikovati manje loptice, npr veličine srednjeg oraha.
Stavljati ih na gril a potom preklopiti.
Peći oko 3 minuta.
Najbolje prvu turu kontrolisati tako što će te pratiti minutažu pečenja, u zavisnosti od grejača grila.
Od ove smese ima oko 40-tak krekera


3 коментара:

  1. Анониман18. јул 2013. 02.16

    a šta ako nemamo pekač, može li u rerni?

    ОдговориИзбриши
  2. Domaći krekeri su puno bolji od kupljenih, tvoji se čine super :)

    ОдговориИзбриши