среда, 22. мај 2013.

Svinjski File u senfu i Kapućino Mafini


Zahladilo je što sam ja odmah i dočekala ne bi li ispekla ovaj odlični svinjski file.
Ovako pripremljen vrlo je mekan a još možete uz njega ispeći mlade krompire i tikvice.

Potrebno je:
2 svinjska file srednje veličine
2-3 kašike senfa
so
biber
ulje i voda
Povreć-tikvice, mladi krompiri.

Priprema:
File prvo posoliti pa  premazati sa jedne strane tj od gore senfom.
Pobiberiti po želji i sve staviti u jedan dublji tiganj.
Potom dodati oko 2dcl vode i 1dcl ulja.
Preklopiti tiganj i krčkati.
Kada je meso do pola pečeno, premestiti ga u vatrostalan sud-veći.
Okolo staviti povrće.
Posoliti, opet dodati vode i ulja i peći na 230C dok ne porumeni i voda ispari u svom većem delu.


Kapućino Mafini
Ili mafini od kapućina, za ljubitelje kafe a i one koji to nisu plus da se veoma brzo prave!
Potrebno je 125 g maslaca
100g šećera
1 kašikica praška za pecivo
250g brašna
1 kesica kapućina
1 dcl mleka
1dcl jogurta
100g čokolade za kuvanje

Priprema:
Maslac dobro umutiti sa šećerom, a potom dodati i ostale sastojke i na kraju čokoladu koju možete istopiti i tako dodati ili iseckati na kocke ili samleti u multipraktiku.
Stavljati u korpice za mafine u peći na 200C oko 30minuta.
Od gore možete ukrasiti topljenom čokoladom.

Нема коментара:

Постави коментар