среда, 20. фебруар 2013.

Veknica sa Parmezanom

Veknica sa parmezanom i moram naglasiti i punjenjem od Panonskog sira.
Krckavo i puuuno kalorija!

Potrebno je za dve veknice:
400g brašna
1 kašikica soli
malo šećera
2dcl vode
1dcl ulja
10g kvasca
Punjenje:
40g parmezana
200g Panonskog sira ili nekog drugog npr kačkavalja

Priprema:
U 1dcl mlačne vode rastopiti kvasac sa dodatkom malo šećera.
Brašno i so prosejte u sud za mesenje pa dodajte zapenušan kvasac, ostatak vode i ulje.
Zamesite meko testo.
Ostavite ga 1h da se udvostruč.
Potom ga podelite na dva dela i premesite.
To će biti dve veknice.
Razvijte ih oklagijom malo da ne bude testo baš jako tanko ili rastegnite rukama.
U sredinu stavite u svaku po 100g sira, koji ste isekli na deblje šnite.
Presavijte krajeve i obrazujte male vekne.
Premažite ih od gore uljem i pospite parmezanom.
Pecite na 200C oko 15-20 minuta.

8 коментара:

  1. Ajme meni koja divota. Mislim da bi ovo kod mene nestalo vruće.

    ОдговориИзбриши
  2. И ово мора да се проба под хитно! :)

    ОдговориИзбриши
  3. Savršeno za ovakve kao ja koji obožavaju jesti kruh i sir.

    ОдговориИзбриши
  4. Istina je da se ovdje smjestilo puno kalorija, ali ovo tako dobrooo izgleda da bih teško odoljela da mi u blizini zamiriše. Odlično !

    ОдговориИзбриши