Još jedno malo slatko zadovoljstvo sa odličnim punjenjem!!!!
p.s Nije za "urbane face"
Potrebno je:
300g brašna
pola kockice kvasca
1dcl jogurta
1 jaje
1žumance
1kašikica soli
malo šećera
1dcl mlake vode
Nadev:
2dcl kisele pavlake
100g šunke
100g trapist sira
oko 70g margarina isečenog na listove ili kocke
Priprema
U 1dcl vode razmutiti kvasac sa šećerom.
Ostaviti ga 10tak minuta da zapeni.
Brašno i so prosejati usud za mešenje
Dodati kavasac, jaje, jogurt.
Zamesiti meko testo.
Ostaviti ga na toplo 45minuta.
Zatim rastanjiti oklagijom.
Što tanje to bolje.
Preko testa premazati pavlaku a od gore posutu narendan sir i staviti šunku iseckanu na kocke.
Uviti krajeve ali da sredina ne bude prekrivena.
Premazati žumancem uvijene krajeve i od gore na krajeve staviti kocke margarina, malo malo udaljene jedna od druge.
Peći na 200C
Rumenu prekriti vlažnom krpom.
Jestoi vruću. ili blago ohladjenu!!
Prelepa :)
ОдговориИзбришиUh kako mami!
ОдговориИзбришиZaista divna!
ОдговориИзбришиUuuu,jedva cekam da je probam! Najvise mi se svidja to sto nije za urbane face,hahah!
ОдговориИзбришиUUUU,jedva cekam da je probam! Najvise mi se svidja to sto nije za urbane face,ahahahha!
ОдговориИзбришиPredobro.
ОдговориИзбришиUf, uf, fantastično, miriše sve doovde:))
ОдговориИзбришиjoj kako to dobro izgleda!!!!
ОдговориИзбришиovo je fantastično!!
ОдговориИзбришиFantastično!
ОдговориИзбришиuuu, divna!
ОдговориИзбришиI ovako kasno navečer sa guštom bih je zagrizla, izgleda predobro !!
ОдговориИзбришиI made it. Soooo tasty!!! Thanks for great recipes!
ОдговориИзбришиOdlicna je, pravili smo je sto puta!!!!
ОдговориИзбришиExtra. Pravljena!
ОдговориИзбришиza koliku je to tepsiju i za koliko ljudi?
ОдговориИзбришиSuper je.....
ОдговориИзбришиWhat is kavasac? Also says 1 kašikica of salt. Is that a teaspoon?
ОдговориИзбришиKvasac is yeast. You can use 30g of dry one if you don't have fresh. Other one is teaspoon that is right.
ИзбришиKoliko se peče vremenski?
ОдговориИзбришиprevkusna pita, poubava nemam probano, fala za receptot 🤗
ОдговориИзбришиPravila veceras, odlicna je. Zauzima mesto u nasem vecrnjem jelovniku. Inace, pekla sam u tepsiji 26.
ОдговориИзбришиPravili smo je stotinu puta i pravimo je i dalje.. Nekada i dve pečemo, da ima i za ujutru... The best!
ОдговориИзбриши