среда, 13. фебруар 2013.

Domaća Supa sa Knedlama od griza


Vetar toliko duva u Novom Sadu, da sam prosto izduvana sa svih strana.
I iako nosim kapu imam utisak da me je vetar produvao čak kroz nos..:)
Ono što leči u ove varljive dana je Domaća Supa..kao bakina...sa griz knedlama.
Uz pomoć dragih prijatelja kao što je Poljoprivredno Gazdinstvo terzić, čija šargarepa i zelen su ekološki te ispitani na Tehnološkom Fakultetu i iskreno nema većeg Tržnog Centra u gradu gde nemate baš nju da kupite, ili kao zelen veze ili u dzačićima od 5kg.
Potražite i uverite se sami!!!!



Za ovu dobru domaću supu vam je potrebno:
1paštrnak
1 peršun 
3 veće šargarepe
1 kašika začina C
1l vode
Za knedle
1 jaje
prstohvat soli
malo bibera ili naseckanog peršuna
polovina od ljuske jajeta neka vam bude mera za griz.
Na jedno jaje idu tri polovine ljuske jajeta griza...tako baka kaže..a ja proverila..
Priprema:
Povrće oprati i očistiti te zajedno sa začinom i vodom staviti na laganu vatru da se kuva.
Šargarepu možete iseckati i na kolutove.
Nakon 45 minuta kad povrće omekša, probajte da li treba dodati još soli.
Potom jaje u činijici viljuškom dobro izmutite, dodajte so i seckan peršun te griz.
Smesa treba da je tvrdja ne redja.
Supu stavite na najslabiju jačinu vrenja.
Viljuskom vadite gromuljice od griza i lagano spustajte u supu.
Kuvajte 1-2.
Servirati toplo.

7 коментара:

  1. Tako i ja pravim knedle, samo koristim kašike umjesto polovine ljuske, ravna za manje jaje, puna za veće i ostavim da stoji nekih 15 minuta da griz nabubri.

    ОдговориИзбриши
  2. ...Nikad nisam mjerila 'ljuskom jajeta' - divna ideja!

    ОдговориИзбриши
  3. I ja ostavim knedlice da nabubru 10 minuta samo je kod mene uz dodatak 2 žlice ulja a ovakva juhica liječi sve.

    ОдговориИзбриши
  4. Predivno, podseca na detinjstvo!

    ОдговориИзбриши
  5. pravi recet za pravljenje knedli od griza, najllepše vamm hvala...




    ОдговориИзбриши
  6. Анониман27. јул 2014. 09.18

    savrsena!Za nedleju dusu dala

    ОдговориИзбриши