недеља, 30. децембар 2012.

Sretnu Novu 2013 Godinu-Žele Vam Astal Kuhinja i Lupo Marshall

Sretne Novogodišnje i Božićne Praznike želi Vam i Astal Kuhinja!
Ne zaboravite da obradujte vama dragu osobu baš ovakvim poklonom.
Za to se pobrinuo Lupo Marshall, najprodavasniji proizvod i najkvalitetniji proizvod u regionu.

A za recepte?
To prepustite Astal Kuhinji.....


Punjene krmenadle
Pa dadodam, sa dimljenim sirom i brenovanom slaninicom...mmmm ...prste da poližeš.

Potrebno je:
6 vecih svinjskih krmenadli
6 kriski trapista sira
6 tankih reznjeva mesnate slanine
so,biber
ulje za przenje malo brasna
Krmenadle posolite i malo pobiberite a zatim ih maljem dobro izlupajte sa jedne i druge strane tako da budu duplo vece.
Na jedan kraj stavite sir i slaninu a potom ih preklopite i spricvrstite prstima ili cackalicom tako da dobijete male paketice.Uvaljajte ih u brasno, ugrejte ulje u tiganju i pecite sa jedne i druge strane da porumene. vodite racuna da vam se ne rasklope i nadev ne iscuri.
Salata od testenine i sira
i ovde bih dodala, sa rukolom i maslinama, domaćom šunkom......
Potrebno je:
500g testenina-valjcica
2dcl kisele pavlake
100g majonez
100g kecapa
200g sitno iseckane domace sunke ili sunkarice
200g sitno iseckanog sira trapista
100g zelenih maslina
so po ukusu
priprema:\testeninu obarite i dobro procedite, polijte je mlazom hladne vode da se ne slepi a da opet bude topla U jos toplu tetsteninu stavite sir, a zatim sunku.
pavlaku,majonez i kecap pomesajte i didajte tetstenini i na kraju masline iseckane na kolutove.
Sluzite hladnu.Mozete u nju iseckati i malo rukole kako bi bila sarenija

Keks od putera od kikirikija
Za samo 8 minuta sam ga ispekla u Pizza Pekaču, uz pomoć malih pomagača jer Pekač ne samo da štedi u vremenu nego je toliko brzbedan da i vaša deca mogu slobodno da vam pomognu i uključe ga.
Naravno 9-plus uzrasta!!!
Potrebno je:

Potrebno je:125g maslaca
100g smedjeg šećera
100g maslaca od kikirikija
150g brašna1 jaje
1 kašika kakaa
Priprema:
maslac i šećer penasto umutite,potom dodajte brašno i ostale sastojke.
Zamesite testo.
Kako sam ih pravila u doba "vrućina",stavila sam testo na 1h u frizider.
Potom oblikujte male lopte.
Slažite ih u pleh oblozen pek-papirom.
Viljuskom napravite šare,tako što će te svaki keks pritisnuti lagano od gore
Pekla sam ih u Pizza pekaču na 8 minuta.
Odole u tepsiju sam stavila pek papir.

2 коментара:

  1. Oljeskavice su odlične!!!

    ОдговориИзбриши
  2. Veoma su ti slatki i lepi ovi keksići ukrašeni viljuškom. Nisam dosad to videla. Srećna Nova godina!

    ОдговориИзбриши