понедељак, 10. децембар 2012.

Pizza Pekač-Brzo I Bezbedno!!!

Danas ću vam prestaviti Pizza Pekač. Postoji mnogo razloga zašto sam se odlučila baš za njega.
Žene najveći deo svog vremena provode baš u kuhinji, bile zaposlene ili domaćice, sada u 21 veku ne bi trebale sebi da dozvole da ceo dan provedu kuvajući i spremajući hranu u kuhinji.
Naravno to ne znači i ne mojte pogrešno da me razumete da treba da prestanete da kuvate svojim najmilijima.
Ali danas postoji jako mnogo aparata kuhinjiskih pomagala koji vam mogu pomoći da priprmite brzo hranu, a uz to da bude ukusna, zdrava sa manje masti i pre svega uz Pizza pekač lepo rumeno pečena.
Danas sam vam pekla meso, jer bože moj zahladilo je i ne možemo non stop jesti ribu i zrnevlje jel tako?
Takodje želim da vas podsetim na onaj momenat kada dodjete umorni kući sa posla a svi ukućani sede već oko stola i pitaju:
-Šta ima za ručak?
Onaj trenutak kada poželite da iskočite iz svoje kože jer još niste ni jaknu skinuli...
Od sada opušteno...
Dok se vi presvlačite meso će se samo peći.
Kako?




  • Aparat za pečenje pice, mesa, ribe, povrća....
  • Posuda za pečenje izrađena od čelik-aluminijuma, rebrastog dna
  • Posuda je zapremine 5 L , prečnika 30 cm
  • Posuda se lako održava i može da se vadi iz aparata
  • Snaga grejača na poklopcu je 500 W, a donje posude 700 W
  • Podešavanje vremena rada max. 30 min.
  • Poklopac se može lako odvojiti od aparata
  • Pripremanje namirnica: pečenje, roštiljanje, kuvanje
  • Velika uštede el. energije i vremena
  • Napajanje / 220 V, 50 Hz, 1200 W




Prvo sam spremila ukusna rebarca. Tajmer za vreme mi je u tome mnogo pomogao. Dovoljno je da samo stavite meso u pleh od pekača, zatvorite ga i namestite vreme pečenja.

Slobodno idite u kupatilo ili sobu i presvucite se, meso će se samo peći. 
Ono što je najvažnije a to je da je pečenje BEZBEDNO.
Ne može da zagori, da se desi da se deca ili muž opeku, da se stalno prilazi i proverava koja je strana dobro pečena dok mast pršti na sve strane.

Priprema:
500g svinjski rebara
Rebra možete pripremiti dan ranije.
Posolite, dodajte beli luk u prahu i malo bibera.
Kada se odlučite za pečenje u pleh od pekača samo poredjajte rebra, možete dodati i par kapi ulja.
Sa strane pekača nalazi se tajmer koji vam omogućava i pomaže da opredelite vreme pečenja. Stavila sam na 10 minuta.jer volim malo rešije, mislim da je sasvim dobro ako volite "normalno " pečeno i 8 minuta!
zatvorila poklopac.
Pekač ima jedno odlično svojstvo, naime grejači pekača su tako rasporedjeni, od gore i odole da će se meso peći kao u rerni, samo mnogo brže. Uštedećete i vreme i el. energiju.
Nakon isteka vremena pogledala sam rebra, izgledala su upravo ovako:

Sada sam pripremila sos.
Za ovaj sos vam je potrebno:
1 kasika ulja
2dcl kisele pavlake
1 grančica persuna
1 kasika brasna
so i biber
U Lupo šerpi sam zagrejala ulje i kiselu pavlaku, dodala brašno i mešala kulinarskom žicom da se ne naprave grudve, so i biber po ukusu.
Kad se malo zgusne dodati iseckani peršun.
Može se kapnuti i po koja kap limuna
Služiti sa rebrima

Takodje sam pekla i par kobasica i svinjski vrat.
I sve je to izgledalo ovako:
Brzo, sa malo masti, sočno što je najvažnije.
Rumeno i dobro ispečeno!

Enjoy!!!

5 коментара:

  1. iskreno! imam ti ja taj pizza pekač s kamenom podlogom, neki talijanski. međutim, meni su te pizze male. ovi moji su ko kanibali, ne možeš ih nahraniti :) zato je kod mene zakon tepsija koja dođe uz pećnicu i to dva komada. i ovaj moj ćuća struju ko lud :)

    ОдговориИзбриши
  2. Thаnκѕ , I have recently bеen looking foг info apρroxіmately thіs subject for a long time аnd yours is
    the greatest I have discovered till noω. But, what conceгning thе
    bottom line? Аre yоu positive conсerning the supply?


    Μy blog :: vapornine
    Here is my page

    ОдговориИзбриши
  3. Takv sličan mi je glavni kuhač u ljetnim mjesecima u kampu. Izuzetno praktična stvar.

    ОдговориИзбриши
  4. i was the looking for the same and related info, what you describe on your article. And found you through google search. Its helps me a lots and i understood that you are one of skill article writer/ blogger. I have book marked your blog and hope to visit again to learn more. Thanks for your valuable efforts and time.

    ОдговориИзбриши
  5. Анониман01. јун 2014. 01.56

    ovakvo nešto dugo tražim pa me interesuje cijena ...hvala

    ОдговориИзбриши