понедељак, 24. децембар 2012.

Lupo Recepti za 30 minuta!!!

I ove nedelje Lupo Posudje je sa nama u akciji!!!
Prosto sam se toliko navikla na njega da ne mogu da zamislim obrok a da ga ne koristim.
Iskreno odvikla sam se od ribanja zagorelih tiganja, ulepljenih šerpica i dugog kuvanja.
Ove nedelje Meni za 30 minuta!!!!


Pikantne pljeskavice-fino i ljuto


400g dva puta samlevenog mesa
100g svezeg sitnog sira ili švapskog sira
1 jaje
2 kasike prezli
2 kasike paprike ili 1 kasika slatke paprike 1 kasika ljute
so
biber
treba da imaju tu malo crvenkastu boju od paprike
Priprema:

Pomesati meso,jaje,prezle i zacine,po zelji posoliti i pobiberisati.
dodati svez sitan sir.
Oblikovati pljeskavice.
Vatrostalan sud nauljiti pa rukama, najbolje vlažnim oblikovati pljeskavice, veličina po želji.
Poredjati jednu , malo udaljenu od druge 
Peći u tiganj sa malo ulja ili u pekaču na 10minuta



Ladjice od krompira
6 krompira srednje veličine
200g šunkarice
200g sira
2dcl kisele pavlake
Krompir u ljusci dobro operite a možete ga i očistiti
Probarite ga nekih 10-15 min.
Potom kada se ohladi preseći na pola. Da imamo ladjice.Poslagati u nauljen vatrostalni sud.
Šunku i sir iseckati na sitne kocke i pomešati sa kiselom pavlakom.
Svaku kpolicu kormpira prekriti sa nadevom.
Rernu predgrejati na 200C pa smanjiti na 180.
Pći ladjice.
Da ne bi rizikovali sa pečenim krompirom najbolje je da bude kada se bari skoro obaren.

Kolač iz tiganja, koji sam videla kod moje drage Lake Kuharice.



Potrebno je:
300g voća. kupine i jabuje u mojoj verziji
2 kašike maslaca
1 kašika meda
100g brašna
60g griza
100g šećera
1 kašika instant kvasca
2 jajeta
200ml vode
šećer u prahu
Priprema:
Voće tačnije jabuke iseći na sitne kocke.
Maslac rastopiti u lupo tiganju, dodati voće i med.
Kuvati dok ne omekša voća.
U posebnoj posudi pomešajte brašno, griz i instant kvasac
Dodati i jaja.
Mešati da sve bude ujednačeno.
vodu lagano dodavati dok ne dobijete glatku smesu
Smesu preliti preko voća u tiganju.
Prekriti poklopcem.
Kada se kolač izdigne i izgleda pečen okrenuti ga pomoću jednog velikog tanjira na drugu stranu.
Nepečeni deo ide prema dnu a voće će biti gore.
Kada je skroz pečen posuti prah šećerom.



Нема коментара:

Постави коментар