уторак, 11. децембар 2012.

Kiflice sa vinom/Keks

Starinske kifle a mogu se raditi i keksići, bez jaja, sa vinom.
Mogu da stoje par dana a da pri tome ne izgube ništa od svog ukusa!
Svojim mirisom i ukusom podsetiće vas na detinjstvo, zimu, sneg i Božić, koji nam stiže....
Posno i slasno!
Enjoy!!!

Potrebno je:
450g brašna
3 velike kašike šećera
1 prašak za pecivo
1dcl belog vina
2dcl ulja
šećer u prahu.
Umesto vina možete staviti 1dcl vode
Priprema:
Brašno prosejati, dodati prašak za pecivoi šećer.
Potom dodati vino i ulje.
Zamesiti testo koje treba da je glatko, mekano i da se ne raspada.
Pleh obložiti pek papirom, uzimati vlažnim rukama testo veličine oraha.
Oblikovati kuglice ili mini kifle.
Slagati u pleh.
Peći oko 5-7 minuta.
Moraju ostati bele.
Još vruće uvaljati u prah šećer.




8 коментара:

  1. Isprobavam prvom prilikom. Mi to pravimo sa pivom ivaljamo u mlevene orahe, a pre toga natopimo malo špinovanim šećerom pa budu sočne.

    ОдговориИзбриши
  2. Krasno izgledaju.Moja baka ih je uvijek radila za Božić dok je još mogla.

    ОдговориИзбриши
  3. Jako, jako volim sve ovakve keksiće, a ideja s vinom odlična je (ma kakva voda!). Prekrasno izgledaju. Pinam!

    ОдговориИзбриши
  4. Krasne su ti kiflice! Ideja s vinom uvijek dobrodošla ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Jako mi se sviđa recept i kiflice, definitivno isprobavam !

    ОдговориИзбриши