субота, 29. децембар 2012.

Cigansko Pečenje i Slana Torta od Praziluka

Još jedan Astal predlog za ukusan ručak, jer znam da su ideje za "šta kuvati?" više nego potrebne.
Ovaj put sam sa mesom kombinovala praziluk, koji inače obožavam i često mi je zamena kada je to moguće za crni luk.
Slana Torta od praziluka
Dekorativno i toplo predjelo ili prilog.


Potrebno je:
2 praziluka
2dcl kisele pavlake
1 jaje
so i biber, mogu i drugi začini, prešun
Praziluk oprati, iseći na štapiće oko 10cm.
Poredjati u vatrostalni sud.
Kiselu pavlaku i jaje dobro izmešati.
Praziluk posoliti, malo pobiberiti i staviti belog luka u prahu.
Preliti kiselom pavlakom i jajetom.
Staviti da se peče u pregrejanu rernu.
U početku prekriti alu folijom, nakon 15 minuta je skinuti i zapeći.

Cigansko Pečenje
Meni je omiljeno.
Moja baba to zove i pečenje "natur".


Potrebno je svinjsko meso od buta ili kremenadle bez kostiju 6 kom
Dobro ih posoliti pa maljem izlupati.
Potom u tiganj zagrejati mast ili ulje pa peći meso dok ne porumeni.
Tako vruće servirati i jesti. Može se od gore posuti alevom paprikom.
Ono što mene oduševljava kod ovakvog način apečenja je brzina i vrlo dobar ukus.

4 коментара:

  1. Ovo je odlično, baš super ideja! I ja jako volim poriluk, a ova torta mora da je divna. Pinam!

    ОдговориИзбриши
  2. Poriluk i mesu su mi uvijek draga kombinacija. Sve najbolje u Novoj godini!

    ОдговориИзбриши
  3. mmm i ja voolim poriluk, ovo cu sigurno isprobati..

    sve najbolje u novoj!!

    ОдговориИзбриши