четвртак, 01. новембар 2012.

Zimska Ruska Čorba

Odlična čorbica, sa graškom i pasuljem. Prelepog kolorita.
Da malo zagrejemo stomačiće!!!

Potrebno je:
100g graška
100g krupnog crvenog pasulja ili bilo kojeg drugog
kašikica bibera
 peršun
1 manji crni luk
1 kocka za supu
4dcl vode
2dcl tomatina ili domaćeg paradajza
1-2 lista svežeg bosiljka
ulje
Priprema:
Prvo pripremite grašak i pasulj.
Grašak skuvajte u vodi, ali da bude polu mekan polu tvrd.Znači ne treba ga raskuvati jer će se on kuvati u čorbi.
Procedite.
Pasulj prvo malo obarite, pa tu prvu vodu prospite.To je neko staro pravilo da se ta prva voda baca, i ja se toga pridržavam.
Potom ga ponovo obarite ali sada da bude mekan ali ne previše kako vam se ne bi raspadao.Znači ako kuvate veliki pasulj-prebranac kuvate duže. Najbolje da ga viljuškom izvadite i probate, tako će te najbolje znati da li je kuvan.
Crni luk očistite, sameljite u multipraktiku, a potom ga propržite na ulju.
Dodajte grašak i pasulj, biber, peršun i malo soli.
u 4dcl vode stavite kocku za supu-instatnt kocku, te je skuvajte.
Zatim, u lončiću sve spojite i na laganoj vatri kuvajte.
Vrlo je važno da viljuškom probate da li je pasulj kuvan.
Pred kraj dodati tomatino i još malo kuvajte.
Služi se topla, može i uz kiselu pavlaku ili mileram.Od gore iseckajte bosiljak ili samo ukrasite grančicom bosiljka koja će pustiti finu aromu.


2 коментара:

  1. Divno izgleda i baš mi se jako sviđa. Kako obični koristim grah iz konzerve, sve može biti jako brzo gotovo. Dobrih recepata za juhe nikada dosta (ipak ih kuhamo svaki dan). Pinam.

    ОдговориИзбриши
  2. Juhica je super i baš krasno izgleda ! Bilježim je obavezno !

    ОдговориИзбриши