понедељак, 22. октобар 2012.

Gužvanci sa šećerom i cimetom

Recept je jako lak. To je u stvari varijacija na jedan starinski recept koji se zove Gužvanci sa sirom a koji se pravi ovako:
Ispeku se palačinke, nekada su se pekle na masti pa su se onako malo sijale i bile masne. Potom se kidaju (trgaju). i lepo izmešaju sa sitnim sirom koji je pomešan sa pavlakom, ne švapskim sirom koji je kremast već pravim sitnim koji ima one male gromuljice i koji je slan, i oseti se kad se jede.
To se sve lepo stavi u jedan vatrostalan sud i zapeče.

Moje sa cimetom idu ovako:
Ja palačinke pečem na ulju, pa kako one nakon nekoliko minuta budu da tako kažem posne, odmah sam ih onako još vruće iz tiganja kidala i umešala-uvaljala u mešavinu cimeta, šećera i vanill šećera.
Cimet se tako baš lepo slepio i upio u njih.inače ne bi da su bile hladne.
Onda sam ih prebacila u vatrostalni sud i prelila mlekom i zapekla u rerni.OPd prilike da mleka bude skoro da prekrije palačinke, ne do vrha.
Sad ova slatka starinska varijanta ide samo sa kristal šećerom, znate onako kad jedete da vam krcka pod zubima ali pošto jako volim cimet morala sam ga ubaciti pa sad možda više vuče na neki orijentalni desert


4 коментара:

  1. Uvijek sam za palačinke, a ovako pripremljene mi mirišu do ovdje, odlično !

    ОдговориИзбриши
  2. Vi ste genijalni...bravo za sitne ali vazne detalje(kako sve lepo objasnite,a ne kao vecina komsinica namerno ne kaze fore,da njeno bude lepse) :-)

    ОдговориИзбриши
  3. Pa ovo je savršeno!!! Obožavam vojvodjansku kuhinju, mada nastojim da se hranim zdravo,tj bez mnogo testa u jelovniku :). A recepti su vam pravo blago.Hvala vam i na Malim Tajnama :)

    ОдговориИзбриши