Postoji milion i jedan način da iskoristite viršle-hrenovke. Potrebna je samo ideja...
Evo je..:)
Naravno negde sa neta...kao i sve do sada, priznajem pozajmila sam je i ne prisvajam je kao svoju..:)
Potrebno je:
6 viršli
za testo:
300g brašna
pola kocke kvasca-10g
kašikica soli
2dcl vode
malo šećera
50g kečapa
100g sira trapista
Priprema:
Naravno glavni fazon je priprema ovih pužića. Kao što vodote na foto ptikazu prvo viršle presecite uzduž na pola.
Zatim oštrim nožem pravite zareze- ali ne dokraja.
Testo zamesite od sastojaka za testo. Kada malo nadodje premesite ga i podelite na pola pa na pola itd dok ne dobijete delove loptice malo manje od vaše šake.
Rastanjte oklagijom i od gore stavite viršlu kao cvet.
Poredjajte ove mini pizze u tepsiju i pecite prvo 10 min na 200C
Zatim ih izvadite u sredinu stavite kečap i od gore sir.
Pecite ih dok se sir ne istopi.
Od gore pospite origano.
Odlične su ti ovi pužići, ovako bih viršle mogla da pojedem. Kada ih jedem kuvane, uvijek mi nešto zapinje u grlu, ali je vjerovatno to zbog toga što ih ja, ustvari, nikad nisam ni voljela, čak ni kao dijete. Pržene sam jela a kod kuvanih sam suze ronila.
ОдговориИзбришиuvijek zapnem na receptima koji imaju u nazivu pizza :)
ОдговориИзбришиovo je baš dekorativno, volim takve stvari