субота, 25. август 2012.

Punjeni plavi patlidzan sa povrćem i sirom

Već sam pisala nadugačko i naširoko o mojoj veelikoj ljubavi prema patlidžanu.
Ovaj receptić je nastao sam od sebe...sve je lepo i ukusno...Pravi letnji obrok, iskoristite ove godine patlidžan maksimalno!!!
Potrebno je:
2 veća plava patlidžana
200g mlevene junetine
1 dcl pirinča
1 mala tikvica
1 mali paradajz ili više čeri paradajza
100g krem sira
100g kačkavalja
1 crni luk
ulje


Priprema:
Plavi patlidžan operite pa svaki podelite na dva dela.
Tako će te imati dve polulopte koj eće te kašikom izdubiti i spremiti za punjenje.
Na ulju malo prodinstajte meso sa lukom dodajte pirinač-možete ga probariti a može i sirov.
Dinstati.
Potom u meso dodati seckanu tikvicu, paradajz, sir.
Puniti plavi patlidžan.
Napunjene od gore preklopiti koturom paradajza i šnitom sira.
Pekla sam ih u vatrostalnom sudu ali sam odmah prekrila alufolijom.
Pečem na 200C.
Testirati viljuškom kada su omekanili i kada su gotovi.


Ove patlidžane možete služiti kao samostalno jelo ili kao prilog.Može te ih napuniti i dan ranije pa sutra dan peći.
Enjoy!!!


7 коментара:

  1. Prvi put sam si kupila patlidžan i nisam znala što bi s njim :) E sad znam!

    ОдговориИзбриши
  2. Obožavam patlidžane ali, moram naglasiti, samo ja!
    Predivno jelo sa izvrsnim sastojcima!

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je odlično, patliđan punjen baš kako volim i super izgleda ! Sviđa mi se što si ih radila ovako kao male košarice.

    ОдговориИзбриши