субота, 2. април 2011.

Novosadska Proja

Ovaj recept nije ni stari ni "novi", već jednostavno pronadjen pod imenom Novosadska proja.
I šta više nego sam se odmah morala dati u pripremu iste mi Novosadske...
Slobodno mogu reći da je ova proja, jedna od onih mekih,sočnih modernih proja.


Obavezno probati!!!!


Potrebno je:
2 jajeta
200 ml mleka
200 ml jogurta
100 ml ulja


200 gr kukuruznog brašna
250 gr brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika pavlake
so i začini po ukusu


Priprema:
Jaja umutiti mikserom ili žicom.
Dodati so po ukusu.
Dodati ulje,mleko i jogurt.
Potom brašnoprosejano sa praskom za pecivo.


Na samom kraju dodati pavlaku i kratko umutiti mikserom.



Tepsiju obložiti papirom za pečenje, pa izliti masu i peći (u prethodno zagrejanoj rerni) na 200ºC dok ne porumeni .

Takodje obyirom da se radi o Novosadskoj proji,..možete naseckati u nju i domace sunke.

Tako da če proja tek tada biti savršena..barem za mene....



19 коментара:

  1. Mmm! Odlicno izgleda! Mi ga zovemo "Cornbread" ovde u Americi.

    ОдговориИзбриши
  2. Fenomenalno izgleda! Izgleda bas meko, takve obozavam :)

    ОдговориИзбриши
  3. Kako ti dobro kuhas!!!
    Ili ja imam rafiniran ukus kada je hrana u pitanju, ali sve mi se svidja na tvom blogu...za isprobavanje se ostrim vec ohoho vremena (isprobala sam i onako samoinicijativno vec puno), ali moram se strpiti js malo, prvo dijetica, pa onda astal!!! Jedva cekam (ima da vratim sve kile:))!

    ОдговориИзбриши
  4. Jako mi se dopada ova proja, obavezno ću je probat.

    ОдговориИзбриши
  5. Vidi se na fotkama da je jako sočna. Baš mi se sviđa ovaj recept. :)

    ОдговориИзбриши
  6. najbolje reče melrose:) slažem se upotpunosti s njom! I ova mi je proja baš dobra!

    ОдговориИзбриши
  7. Obozavam proju!!!Ovakvu kao tvoju nisam jos pravila,pa cu morati da je probam!Predivno izgleda,a cim napravim reci cu ti utiske,mada ih vec znam:)))Pozdrav Vera!

    ОдговориИзбриши
  8. Nismo ljubitelji proje, ali ako ti kažeš obavezno probati bilježim!

    ОдговориИзбриши
  9. PRVI PUT SE JAVLJAM...
    PROBALA SAM NEKOLIKO VAŠIH RECEPATA.. NAPR SVETOSAVSKE PERECE..IZVRSNE SU...
    DOPADA MI SE ŠTO SU SVI VAŠI RECEPTI PRECIZNO I TAČNO NAPISANO... SAMO ODABERETE ŠTA DA SE PRAVI I SIGURNI STE U RECEPT..
    P.S. PROJA MNOGO BOLJE IZGLEDA KOD VAS NEGO U ORIGINALNOM RECEPTU... SVAKA ČAST

    ОдговориИзбриши
  10. Jako mi se svidja, ovako nesto gledam u jednoj obliznjoj pekari svaki dan, sigurno cu je raditi:)

    ОдговориИзбриши
  11. Pravim je, minimum, jednom nedeljno. Dodam ponekad malo blitve ili spanaca i malo fete...njaami..i djeca i mi odrasli uzivamo u divnoj proji. Nikada necu promijeniti recept! Ljubac : )

    ОдговориИзбриши
  12. Pravila,probala ... odlična je! I sad stalno pravim po ovom receptu 😊

    ОдговориИзбриши
  13. Pravila,probala ... odlična je! I sad stalno pravim po ovom receptu 😊

    ОдговориИзбриши
  14. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши